Mystisk fenomen i Russland: I et øyeblikk blir kvelden lys
som dagen

Det mystiske lyset som plutselig lyste opp
kveldshimmelen i Sverdlovsk-regionen i Russland, får både innbyggerne, nødetatene og forskere til å klø seg i hodet.

Monica Bring Estensen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det var den 14. november like etter klokken 18.30 at den mørke kveldshimmelen ved byen Rezj plutselig ble lyst opp i om lag 10 sekunder.

Den utrolige hendelsen ble fanget på film av flere i området, blant annet på dashbord-kameraet til en rekke bilister. Til tross for at det mange fikk med seg hendelsen, er det ingen som vet hva det kommer av, skriver RT. Dermed er det hele foreløpig et mysterium.

Men teoriene lar ikke vente på seg: Flere spør seg om det kan være en meteor som forårsaket det sterke lyset. Andre tror det kan stamme fra en militærøvelse, noe militæret avviser.

Nødetatene i området har ikke fått melding om noen ulykker som kan være knyttet til det eksplosjonslignende lyset. Det skal heller ikke være noen som har hørt noen eksplosjon i området, ifølge RT.

For om lag halvannet år siden landet en meteor Chelyabinsk-regionen i Uralfjellene i Russland, ikke langt unna Sverdlovks. Om lag 500 mennesker blelettere skadet da meteoren suste over himmelen.

Også denne hendelsen ble fanget på film, og kort tid etter kunne også det russiske romfartssenteret bekreftet at det var en meteor somfalt ned over regionen. De anslo at den beveget seg med en hastighet på rundt 30 kilometer i sekundet.

Meteoren endte sin ferd i innsjøen Chebarkul.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder