PRESIDENTER: Francois Hollande og hans russiske kollega Vladimir Putin er her fotografert i Elysee-palasset i Paris i begynnelsen av oktober. Foto: Jacques Brinon , Ap

Putin om Paris-terror: – Barbarisk

BUDAPEST (VG) Vladimir Putin mener at Paris-tragedien har avslørt «terrorens barbariske natur».

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Dette kommer fram i et telegram han har sendt til sin franske kollega François Hollande.

– Dette er en utfordring for hele den menneskelige sivilisasjon, skriver Putin i telegrammet, som er offentliggjort av Kreml.

– Jeg vil understreke at vi er klare for nært samarbeide med våre franske kolleger om å etterforske det som har skjedd i Paris. Jeg håper at både bakmennene og de som sto for selve aksjonen, blir brakt for retten, skriver den russiske presidenten i telegrammet.

LES OGSÅ: Hollande om Paris-angrepene: – En krigserklæring

Den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov har også kommentert Paris-terroren.

– Det er ingen rettferdighet for terrorangrep og ingen rettferdighet for oss hvis ikke gjør mer for å nedkjempe IS, as-Nusrah og tilsvarende, sa Lavrov foran et møte med sin amerikanske kollega John Kerry og FNs spesialutsending Steffan de Mistura.

VG MENER: Dette er et angrep på oss alle

Russerne har i lengre tid uttrykt redsel for IS-terrorisme også på egen jord. Tusenvis av russere, stort sett fra Nord-Kaukasus, har dratt til Midtøsten for å kjempe for IS. Russerne har uttrykt redsel for at de skal komme tilbake til russisk jord og uføre terrorhandlinger der.

LES OGSÅ: Russerne advarer mot terror i grenseområdet mot Norge

For halvannen uke siden advarte FSB i grensetraktene mot Norge mot mulig terror i dette området som følge av flyktningstrømmen.

Det het i advarselen, publisert på hjemmesidene til Petsjenga-distriktet, at folk skal henvende seg til FSB i Murmansk fylke hvis de ser mistenkelige personer. Det ble særlig advart mot folk fra Nord-Kaukasus og Sentral-Asia.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder