HISSIG: Trump lar ikke Clintons epostskandale ligge, og vil aller helst gjøre fengselsfugl av sin motkandidat. Foto: Lucy Nicholson Reuters

Trump: Clinton bør fengsles for epostsaken

Hillary Clinton har enda en grunn til å vinne valget: Hvis hun taper mot Trump vil han jobbe for å få henne i fengsel.

Artikkelen er over tre år gammel

– Hillary Clinton må i fengsel. Hun er skikkelig skyldig , sa Trump under et valgkamparrangement i San Jose i California på torsdag, skriver CNN.

Som utenriksminister brukte Clinton en privat epostserver, etter alt å dømme stikk i strid med regelverket. FBI gransker saken, og Clinton har måttet tåle skarp kritikk for det som omtales som hennes største svakhet i den kommende presidentvalgkampen.

Hemmelig epost til Hillary Clinton: «Jonas er i en klasse for seg»

Verken Clinton eller Trump er formelt sett sine partiers presidentkandidater, men på dette tidspunktet i det amerikanske nominasjonsvalget er det langt på vei sikkert at de to skal kjempe om å bli USAs neste president – til tross for at Bernie Sanders fremdeles henger på Clinton som en klegg.

Giæver kommenterer: – Fra nå står kampen mellom Trump og Clinton

Knivingen mellom de to kandidatene har allerede begynt, og Trump lar ikke sjansen gå fra seg til å bruke epostskandalen mot Clinton.

Trump har tidligere beskyldt motkandidaten for å ha brutt amerikansk føderal lovgivning med epostserveren sin. I San Jose denne uken la han også til at han som president ville be sin justisminister om å etterforske henne – dersom hun ikke blir siktet innen den tid.

Støtte fra uventet hold: Nord-Korea stiller seg bak Trump

Tiraden mot Clinton kom kort tid etter at hun langet ut mot Trump og sa at han er «farlig uklar» og aldri burde få kontroll over USAs atomvåpenarsenal, skriver Poltico.

Tirsdag er det nominasjonsvalg i seks delstater, deriblant California, USAs mest folkerike delstat.

Trumps eks-butler med knallhardt utfall: Drapstruet Obama

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder