FRIKJENNES: Kongressrapport frikjenner Clinton i Benghazi-saken der fire amerikanere ble drept i 2012. Foto: Thomas Nilsson VG

Kongressrapport frikjenner Clinton i Benghazi-saken

Etter flere år med bitter krangling fritar Benghazi-komiteen i Representantenes hus Hillary Clinton for skyld da fire amerikanere ble drept i den libyske byen i 2012.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

En to år lang gransking av Benghazi-angrepet konkluderer med at daværende utenriksminister Hillary Clinton ikke gjorde noe feil, melder New York Times.

Fire amerikanere, deriblant ambassadør Chris Stevens, døde da USAs konsulat i Benghazi i Libya ble angrepet 11. september 2012.

Den 800 sider lange rapporten inneholder imidlertid kritikk av både forsvarsdepartementet, CIA og utenriksdepartementet og deres sjefer for ikke å ha forstått risikoen på forhånd ved å ha et konsulat i Benghazi, og ikke være forberedt på angrep, ifølge New York Times.

Trump: – Clinton er kanskje den mest korrupte personen som har forsøkt å bli president i USA

Komiteen, som ledes av republikaneren Trey Gowdy, kritiserer også utenriksdepartementets egne interne gransking, og den gjentok kritikk av Obama-administrasjonen for å ha holdt tilbake fakta og bevis.

Hadde ikke mulighet til å nå fram

Men på et av de viktigste punktene gjør rapporten det klart at amerikanske militære styrker ikke hadde mulighet til å nå fram til Benghazi i tide til å redde amerikanerne, blant dem ambassadøren i Libya, Chris Stevens.

Les også: Wikileaks varsler nye Clinton-avsløringer

Mangelen på klare påstander om personlig skyld for angrepet vil uten tvil vekke til live ny debatt om hvordan Kongressen kunne bruke 7 millioner dollar og to år på å utarbeide rapporten, skriver NTB.

Duell: Slik blir duellen mellom Clinton og Trump

Demokratene anklager Republikanerne for å ha utnyttet angrepet i september 2012 til et politisk motivert angrep på Clinton, med det formål å ødelegge for hennes valgkamp som presidentkandidat.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder