Her stjeler frekk tyv bøtte med gull for 13 millioner kroner

Tyven er fortsatt på frifot og New York-politiet har gått ut med bilde og video av hendelsen, i håp om at noen kjenner igjen den frekke gullsniken.

Eivind Lindkvist Johansen
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

«Ingen regnbue, men denne tyven fant en bøtte med gull på West 48th Street», skriver New York Times om det spektakulære tyveriet som fant sted midt på dagen i bydelen Manhattan i september.

Ifølge politiet inneholdt bøtta rundt 40 kilo med gullflak, verdt over 13 millioner kroner.

Overvåkningsvideo fra stedet viser hvordan mannen, som trolig er i 50-årene, går forbi en pansret verditransport, før han stopper opp og titter inn i den åpne bakdøren.

Flere newyorkere passerer, mens mannen tilsynelatende vurderer gjenstandene bak i bilen.

Les også: Skulle på do – fant 49.000 år gammel skatt

Sjåfør skulle hente mobiltelefon

Plutselig går han bort til kjøretøyet og løfter ut en tung bøtte. Han tar en rask titt, før han går hurtig bort fra stedet. Før han forsvinner, ser man han gå forbi to menn som snakker ved siden av den pansrede bilen, uten at de reagerer på tyvens oppførsel.

GOLDFINGER: Denne klåfingrede tyven er ettersøkt etter et spektakulært tyveri på høylys dag i New York. Foto: Handout / AFP / NYPD

– Jeg tror han enkelt og greit så en mulighet, før han tok bøtta og stakk, sier politimannen Martin Pastor, som håndterer etterforskningen av tyveriet, til NBC New York.

De opplyser videre at sjåføren av bilen hadde latt bakdøren stå åpen mens han hentet mobiltelefonen sin i forsetet. I sin vitneforklaring fortalte den uheldige vekteren at han tror han var borte i maksimalt 20 sekunder.

Bøtta er åpenbart blytung å bære. En annen overvåkningsvideo viser hvordan tyven setter ned bøtta lenger opp i gaten for å ta seg en pause.

I en pressemelding opplyser politiet at tyven, som trolig ikke visste nøyaktig hva bøtta inneholdt, brukte over én time på en spasertur som ellers ville tatt 10 minutter å gå.

Husker du? Tysk tenåring fant gullbarre i innsjø

Rømt til Florida

Han ble sist observert da han hoppet inn i en hvit varebil som han kjørte bort fra stedet, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

Politiet mistenker at den frekke gulltyven har rømt til varmen i delstaten Florida, men oppfordrer samtidig alle vitner som har noe informasjon om gulltyven til å melde seg.

Spennende: Kan ha funnet verdens største gullskatt

Pastor i New York-politiet tar saken alvorlig, men tillater seg også å komme med følgende humoristiske kommentar om hendelsen:

– Jeg tror denne heldiggrisen åpnet bøtta og så både regnbue og gull.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder