Sean Penn angrer kun på èn ting rundt «Chapo»-møtet

... men angrer ikke på selve intervjuet

Skuespilleren Sean Penn bryter stillheten om det omtalte møtet med narkobaronen Joaquín «El Chapo» Guzmán.

Siri Marie Seim Sønstelie
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Skuespiller Sean Penn snakket torsdag med Charlie Rose i «CBS This Morning» for det som var et intervju for denne ukens «60 Minutes», skriver CBS News.

Der letter Penn på sløret om sitt syv timer lange intervju med den beryktede narkobaronen «El Chapo».

ANGRENDE: Skuespiller Sean Penn snakker ut om «El Chapo»- møtet og kritikken han har møtt. Her er han under filmfestivalen i Roma i oktober i fjor. Foto: AFP ,

– Det er kun én ting jeg angrer på med intervjuet, og det er at diskusjonen i kjølvannet av min artikkel ignorerer formålet. Formålet var å bidra i diskusjonen rundt den politikken som føres i «krigen mot narkotika».

Han utdyper videre at formålet har sin bakgrunn i at han, som de fleste andre, ønsker at narkotikaproblemet skal ta slutt. Det samme gjelder drapene i Chicago.

– Jeg mislyktes med artikkelen min, sier han videre i intervjuet.

Allerede dagen etter narkobaronen var tatt, nådde Penn overskriftene verden over med nyheten om at han hadde hatt et lengre og hemmelig intervju med «El Chapo». Det kom frem etter at Rolling Stone publiserte artikkelen om det hemmelige møtet som fant sted i fjor høst.

Han har allerede uttrykt ovenfor nyhetsbyrået AP, som har e-post-utvekslet med han, at han ikke har noe å skjule. Han angrer ikke på intervjuet.

Nå er det imidlertid klart at det ikke helt har blitt som han håpet.

Les også: Narobaron skadet da politiet prøvde å pågripe han

Hard kritikk

Den siste uken har Sean Penn møtt sterk kritikk fra flere hold, noe som er bakgrunn for at han gjør refleksjoner rundt sitt møte med narkobaronen.

En av dem som har kritisert Penn, er den meksikansk-amerikanske journalisten Alfredo Corchado. Han skriver i sosiale medier at intervjuet er «en hån mot journalister i Mexico som er drept i jakten på sannheten».

I intervjuet med Charlie Rose i «CBS This Morning» utdyper Penn at han fikk tilgang til «El Chapo» fordi han ikke er en tradisjonell journalist. Han tror ikke at noen tradisjonell journalist ville hatt suksess i å få et intervju med narkobaronen.

– Når du får tilgang til en historie som enhver journalist i verden ville hatt, er det mange grønnøyde monstre som vil gi det et kyss, sier Penn i intervjuet.

Flere har også kritisert narkobaronens tilgang til å se intervjuet før det har blitt publisert. Den kritikken har Rolling Stone redaktør Jann Wenner forsvart med å si at det var en liten pris å betale.

Leste du at narkobaronen kan ha blitt avslørt av sønnen? Mulig avslørt etter Twitter-tabbe

Ettersøkt siden i fjor sommer

Fredag forrige uke ble han tatt. Det meksikanske justisdepartementet opplyste i en pressemelding søndag at prosessen med å få han utlevert til USA hadde startet. Det meldte nyhetsbyrået AFP

«El Chapo» har lenge blitt omtalt som verdens mest ettersøkte narkobaron.

Han har vært leder for Sinaloa-kartellet, en av Mexicos mektigste narkotikabander. I flere år har han tjent store penger på å smugle narkotika fra Latin-Amerika.

Etter å ha vært på frifot i over ti år, siden han rømte fra et fengsel i 2001, ble han i begynnelsen av 2014 tatt av amerikansk politi og meksikanske myndigheter i en felles operasjon.

I fjor sommer klarte han imidlertid å rømme for andre gang, da han gjennomførte en spektakulær flukt etter å ha gravd en 1,5 kilometer lang tunnel ut av Altiplano-fengselet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder