Fire etasjers leilighetsbygg kollapset utenfor Napoli – tre døde

Tre omkomne er gravd ut av ruinene etter at en blokk kollapset i en by i nærheten av Napoli i Sør-Italia.

I tillegg er fem mennesker savnet, ifølge La Republica.

Nyhetsbyrået ANSA skriver fredag kveld at redningsmannskapene på stedet har gravd fram tre omkomne i ruinene. To av dem er en mann og en kvinne.

Det var ved 6-tiden fredag morgen lokal tid at en fire etasjers leilighetsbygning kollapset i Torre Annunziata nær byen Napoli i Sør-Italia.

Både brannmannskaper og lokale innbyggere kom raskt til stedet, og begynte å grave gjennom ruinene i jakten på overlevende.

To familier

Det bodde to familier bestående av i alt åtte personer i bygget, skriver Napoli Today.

La Repubblica har snakket med brannvesenet, som mener at ulykken skyldes at tredje og fjerde etasje kollapset rundt klokka 6.20. To av etasjene stod tomme grunnet oppussing, melder Lettera35.

Rundt 70 mennesker har deltatt i redningsarbeidet, inkludert politifolk med hunder. Corriere della Sera skriver at redningsmannskap har hørt stemmen til en kvinne som ba om hjelp i bygningen rundt klokka 9.20.

Ingen eksplosjon

Vitner har fortalt til ANSA at det ikke var noen eksplosjon før hendelsen. Et godstog passerte like ved blokka rett før den kollapset.

Brannmenn tok i bruk lange, uttrekkbare stiger for å kontrollere stabiliteten i en tilstøtende bygning i boligområdet. Redningsarbeidere har gjennom dagen fjernet murstein for hånd som de sender ut i bøtter.

To brannmenn ble skadd under redningsarbeidet, etter at de ble truffet av steinsprut under utgravningen. Én av dem er brakt til sykehus, skriver Corriere della Sera.

Også en av redningshundene som deltok i arbeidet, er skadet.

LETER: Brannmannskaper var tidlig på plass og søker fremdeles gjennom det sammenraste huset. Foto: Vigili del Fuoco‏

Kilde: NTB/VG

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder