FARVELKYSS? Anthony Scaramucci, her fotografert den dagen han ble ansatt fredag 21. juli. Han varte i jobben i 11 dager. Foto: Pablo Martinez Monsivais AP

Scaramucci ferdig som Trumps kommunikasjonssjef

WASHINGTON, D.C. (VG) Bare halvannen uke etter at han ble ansatt som kommunikasjonssjef i Det hvite hus, forlater Anthony Scaramucci jobben.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Dermed fortsetter kaoset i Det hvite hus også denne uken. Etter ti dager i jobben, er han den kommunikasjonssjefen som har sittet kortest i stillingens historie.

I løpet av denne tiden kom han med flere sjokkerende uttalelser. Han forlater jobben samme dag som John Kelly startet som ny stabssjef for Donald Trump.

Les også: Fem elleville dager i Trump-land

Pressesekretær Sarah Sanders bekreftet på en pressekonferanse mandag kveld at Scaramucci på nåværende tidspunkt ikke har en rolle i Trump-administrasjonen.

– Anthony og general Kelly kom til en felles enighet, sa Sanders, som ikke ønsket å gå i detalj.

Flere amerikanske medier skriver imidlertid at kommunikasjonssjefen ble presset ut etter ønske fra den nye stabssjefen.

To kilder sier til CNN at stabssjefen mener Scaramucci ikke har disiplinen som kreves, og at han allerede har ødelagt sin troverdighet

En seniorrådgiver sier til Politico at de to på «ingen måte» kunne jobbe sammen, og at beslutningen ble tatt etter diskusjoner i helgen.

I den offisielle uttalelsen fra Det hvite hus ble fratredelsen begrunnet slik:

– Scaramucci føler det var best å gi stabssjef John Kelly blanke ark og muligheten til å bygge sitt eget team. Vi ønsker ham alt godt.

Les også: Scaramuccis sjokkintervju

GOD STEMNING: Donald Trump og John Kelly like etter at sistnevnte startet i jobben som presidentens nye stabssjef mandag. Foto: Evan Vucci AP

Donald Trump har ikke kommentert saken, men sendte natt til tirsdag norsk tid ut følgende på Twitter:

Sjokkintervjuet

Det var forrige uke at den nå sparkede kommunikasjonssjefen skapte sjokkbølger gjennom USAs hovedstad etter et intervju med The New Yorker.

I intervjuet kalte han Reince Priebus, som dagen etter gikk av som stabssjef for president Donald Trump, for «faen ta paranoid-schizofren».

Han beskyldte videre Priebus for å stå bak lekkasjer fra Det hvite hus. Det samme hadde han gjort i en Twitter-melding dagen i forveien, samt i et intervju med CNN tidligere samme dag.

Han truet også med å sparke alle som drev med lekkasjer fra Det hvite hus.

VG-Leder: Det hvite galehus

Pressesekretær Sarah Sanders ville ikke svare på om presidenten angrer på ansettelsen. Derimot sa hun at Donald Trump mener noen av uttalelsene Scaramucci har hatt i media har vært upassende.

Det er det motsatte av hva hun selv sa forrige uke.

Var uten erfaring

Scaramucci hevdet også at han ikke var interessert i medias oppmerksomhet, i motsetning til de andre toppene i Det hvite hus, og rettet i The New Yorker-intervjuet skytset mot enda en rival:

– Jeg er ikke Steve Bannon. Jeg prøver ikke å suge min egen pikk. Jeg prøver ikke å bygge mitt eget varemerke på Presidentens. Jeg er her for å tjene landet.

Samme dag som Scaramucci ble annonsert som ny kommunikasjonssjef gikk pressesekretær Sean Spicer av, angivelig i protest over ansettelsen av «The Mooch», som er kallenavnet til finansmannen uten erfaring fra kommunikasjonsbransjen, eller politikken.

Se pressekonferansen fra Det hvite hus om Scaramuccis avgang her:

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder