KANSKJE: President Donald Trump sier CIA ikke konkluderer med noe som helst om bin Salmans angivelige innblanding i drapet på Khashoggi, men at de bare «fhar følelser i visse retninger». Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix

Trump: CIA har ingen konklusjon om bin Salmans tilknytning til Khashoggi-drapet

USAs president Donald Trump avviser nok en gang at CIA har sterke bevis mot Saudi-Arabias kronprins i forbindelse med drapet på journalisten Jamal Khashoggi.

 • uvakt@ntb.no

Artikkelen er over ett år gammel

– De har ikke kommet til noen konklusjon. De har følelser i visse retninger. Ingen har konkludert. Jeg har rapporten, sa Trump torsdag.

Kommentaren, som ble publisert i videoform av blant annet The Hill , kom som svar på et spørsmål fra en journalist om CIAs angivelige konklusjon om at kronprins Mohammed bin Salman beordret drapet i det saudiarabiske konsulatet i Istanbul 2. oktober.

les også

Grusomme detaljer om Khashoggi-drapet

CIA-rapporten er ikke offentliggjort, men amerikanske medier har meldt at CIA tydelig knytter bin Salman til drapet. Tyrkiske Hürriyet melder til og med at de sitter på et lydopptak som inkriminerer kronprinsen.

– Jeg hater forbrytelsen, jeg hater det som ble gjort, og jeg hater mørkeggingen. Men jeg vil fortelle dere at kronprinsen hater det mer enn jeg gjør, sa presidenten under et videosendt pressemøte fra Mar-a-Lago i Palm Beach i Florida.

les også

Khashoggi-drapet: – Norge må reagere kraftig

Han gjentok også det han har sagt tidligere, om at «kanskje gjorde han det, kanskje ikke»:

– CIA sier ikke at de gjorde det. De peker på visse ting, og når du peker på visse ting, kan du konkludere med at kanskje gjorde han det, og kanskje gjorde han det ikke, sa Trump.

les også

Reuters: Saudi-prins uønsket som konge etter Khashoggi-drapet

Trump står fjellstøtt ved Saudi-Arabia, tilsynelatende som følge av landenes handelsrelasjoner som Trump ser på som uvurderlige. Han har uttalt at det ville vært en «forferdelig feil» å ødelegge forholdet til kongeriket, som at det ville gitt skyhøye oljepriser og ødelagt verdensøkonomien.

– Ærlig talt, om vi legger oss på dette nivået, vil vi ikke ha allierte igjen, sa han.

Les også

Mer om

 1. Donald Trump
 2. Saudi-Arabia
 3. USA
 4. Drap
 5. Mohammed bin Salman

Flere artikler

 1. Avis: Kronprins hadde løpende kontakt med Khashoggi-drapsteam

 2. Skal ha styrt Khashoggi-drap via Skype

 3. Avis: CIA mener Saudi-Arabias kronprins bestilte Khashoggi-drap

 4. Mørk sky over G20

 5. CNN: Tyrkiske myndigheter bekrefter at Khashoggi ble partert

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder