URO I JEMEN: En mann undersøker bygningsrester i Jemens hovedstad Sana etter et luftangrep utført av den Saudi-ledede koalisjonen tidligere i år. Foto: Foto: Hani Mohammed / AP / NTB scanpix

Jemen-samtaler i Sverige i desember

Fredssamtaler mellom partene i Jemen skal holdes i Sverige i begynnelsen av desember, ifølge USAs forsvarsminister Jim Mattis.

are.foli@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Mattis sa onsdag at samtalene trolig vil bli holdt helt i begynnelsen av neste måned.

Representanter for Houthi-opprørerne og den internasjonalt anerkjente regjeringen til president Abedrabbo Mansour Hadi vil delta på møtet.

Fikk du med deg? USAs forsvarsminister ber om våpenhvile i Jemen

les også

Saudi-koalisjonen anklages for ny massakre: Minst 22 barn drept

Houthi-opprørerne kontrollerer store områder i Jemen, blant annet hovedstaden Sana. Regjeringens styrker støttes av en internasjonal koalisjon som ledes av Saudi-Arabia.

Både Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater, som også deltar i koalisjonen, støtter fredssamtalene, ifølge Mattis.

BEKREFTER FORHANDLINGENE: USAs forsvarsminister Jim Mattis sier de planlagte Jemen-samtalene i Sverige skal holdes i begynnelsen av desember. Foto: Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

FN-utsendingen Martin Griffiths møtte onsdag ledere for Houthi-opprørerne i Sana. Opprørerne har tidligere krevd garantier for at deres sikkerhet ivaretas hvis de skal delta i fredssamtaler i utlandet.

Tre år med krig i Jemen har ført til en humanitær katastrofe. 85.000 barn kan ha dødd av underernæring siden konflikten begynte, ifølge Redd Barna.

VG i Jemen: Her dør et barn hvert tiende minutt

Les også: Krisen i Jemen: – Mat og forsyninger blokkeres fortsatt

FN har advart om at 14 millioner mennesker i Jemen risikerer å sulte. Svært mange av dem er avhengige av nødhjelp som fraktes via havnebyen Hodeida, hvor det nylig var harde kamper.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder