GEVÆR I MENIGHET: En kvinne bøyer hodet i bønn mens hun holder et godt grep om geværet hun hadde med seg da menigheten i Pennsylvania samlet seg. Foto: Foto: Jacqueline Larma / AP / NTB scanpix

Menighet feiret kjærligheten – og våpen

En menighet i USA samlet onsdag troende som med våpen i hånd fornyet bryllupsløftene sine og markerte retten til å bære våpen.

  • NTB

Kledd i hvitt, pyntet med kroner og med alt fra små håndvåpen til AR-15-rifler, møtte folk opp i menigheten World Peace and Unification Sanctuary i Pennsylvania.

Trossamfunnet mener AR-15 – våpenet som ble brukt i skoleskytingen i Florida nylig og i en rekke lignende masseskytinger tidligere – representerer «jernstaven» som omtales i Åpenbaringens andre kapittel i Bibelen. Parene som kom til onsdagens seremoni ble derfor oppfordret til å ta med seg nettopp dette våpenet.

Se stor oversikt: Skoleskytinger i USA

Forstander Sean Moon ba for «et rike av fredspoliti og fredsmilits der borgerne, gjennom den gudegitte retten til å eie og bære våpen, kan beskytte hverandre og beskytte en blomstrende menneskehet». Moon er sønn av avdøde Syn Myung Moon, en selverklært messias som startet en menighet motstanderne omtalte som en kult. Moon juniors kirke er en utbrytergruppe fra farens menighet.

Kirkegjengernes våpen var ikke ladd under seremonien, men samlingen av bevæpnede kirkegjengere fikk en skole i nabolaget til å stenge for dagen.

– Folk i lokalsamfunnet blir skremt. Er dere klar over det, spurte en av demonstrantene som hadde samlet seg utenfor kirken.

PISTOL: En mann holder rundt en uladet pistol under treffet i menigheten i Pennsylvania. Foto: Foto: Jacqueline Larma / AP / NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder