FLODBØLGE: På Marina Beach i den indiske storbyen Madras ligger ødelagte båter, biler og flere omkomne etter at fire-fem meter høye bølger slo inn. Foto: AP

Fiskere skyllet på land

(VG Nett) Fiskere ble tatt av den voldsomme flodbølgen og skyllet på land. Dødstallene i India etter katastrofen kan ende på mange tusen.

Geir Terje Ruud
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Likene av døde fiskere skylles på land i provinsen Tamil-Nadu i India, melder nyhetsbyrået AP.

Bare i storbyen Madras er det meldt om mer enn 200 døde. I gatene i Cuddalore ble biler kastet rundt og hus revet ned av vannmassene som feide inn fra Det indiske hav. Enkelte biler ble løftet opp og plassert på toppen av blant annet autovern.

I hele provinsen Tamil-Nadu er det tidlig meldt om mer enn 700-800 døde.

-Så ut som papirbåter

Byen Cuddalore er blant de hardest rammede. Da de fire-fem meter høye bølgene slo inn mot land var innbyggerne helt uforberedt.

-Det var sjokkerende å se hvordan fiskebåter ble kaste frem og tilbake av bølgene. Det så ut som om de var laget av papir, sier P. Ramanamurthy (40) til AP. Han bor i Kakinda i Andra Pradesh.

OMKOMNE: De døde ble skyllet på land på strendene flere steder i India. Foto: REUTERS/Asia News Int.

Tsunami

Flodbølgen - eller tsunamien - som har krevd minst tusen liv i India, skyldes det enorme jordskjelvet utenfor nordkysten av Sumatra. Skjelvet under havoverflaten ble målt til 8,9 på Richters skala. Det er det femte største skjelvet på hundre år.

På grunn av fullmånen var mange hinduer ute å bade da bølgene slo inn mot land.

15 barn var blant 32 ofre da de religiøse badende ble tatt av dødsbølgen.

RAMMET: Flodbølgen har rammet kystbefolkningen i India hardt. Foto: AP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder