PANIKK: En passasjer får hjelp etter å ha fått panikk som følge av hendelsen på Shepherds Bush-stasjonen torsdag. Foto:

Nye eksplosjoner i formiddag: Fire terrorforsøk mot London

(VG Nett) Tre T-baner og en buss i London ble torsdag rammet av eksplosjoner eller forsøk på eksplosjoner. I tillegg gikk væpnet britisk politi inn på et sykehus. Dette har skjedd:

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Warren Street Station: Ifølge politiet ble en av tre mindre bomber detonert på t-banestasjonen. Nødsentralen begynte å motta telefoner om hendelsen i 12.30 tiden torsdag formiddag.

Ifølge Reuters skal en spikerbombe ha gått av på Warren Street-stasjonen. På samme stasjon ble det også meldt om mulig skyting på perrongen. Politiet evakuerte stasjonen og området rundt.

Spesialstyrker ble også observert på vei inn på stasjonen iført drakter som skal beskytte mot kjemikalier, men det har ikke kommet meldinger om at kjemikalier ble funnet. En person ble rapportert skadet på Warren Street Station.

- Folk gikk fra sine eiendeler. Vi forsøkte å komme oss fremover i toget. De bare ventet på at en bombe ville gå av. Jeg trodde jeg skulle dø. Alle andre trodde det samme, fortalte Jimmy Connor (32) fra Warren-stasjonen.Shepherd's Bush Green Station: T-banen, butikker og kontorer ble evakuert mellom Holland Park og Shepherd's Bush-stasjonen på formiddagen torsdag.

Ifølge vitneforklaringer ble det først rapportert om en mistenkelig pakke. Flere vitner har fortalt at en person kom inn på en av vognen, la igjen en pakke eller en bag, før han løp av igjen.

Vitneforklaringene forteller om mennesker i sjokk og frykt, og at man forsøkte å stoppe mannen uten å lykkes.

- Jeg var på en buss ved Shepherd's Bush da vi ble fortalt at vi måtte forlate bussen. Veien ble deretter stengt av, foratlte Cindy Butts, ansatt i politiet i London.Oval Station: Også denne stasjonen ble evakuert torsdag formiddag. Politisjef Sir Ian Blair, som uttalte at det hadde vært fire eksplosjoner eller forsøk på eksplosjoner, fortalte at det også hadde vært en alvorlig situasjon mellom Stockwell og Oval Station.

Det var torsdag ettermiddag kommet få eller ingen detaljerte beskrivelser av hva som hadde skjedd på denne stasjonen.

- Jeg så masse mennesker komme mot meg og det var et krafitg smell. Det så ut som det var en mann der det smalt, og at folk forsøkte å komme seg unna ham.

- Vi stoppet så på Oval Station og alle ble bedt om å gå av. Jeg hørte da et nytt smell. Jeg holdt på å besvime fordi jeg ikke fikk puste, fortalte Ingrid Guion, som var på toget.

Et annet vitne, Andrea, fortalte også om et smell ved Oval Station.

- Det var et stort smell og alle sammen beveget seg mot enden av vognen. Det var noe på gulvet og man kunne se at noe hadde eksplodert, fortalte hun.Hackney Road: Politiet evakuerte området rundt Hackney Road etter rapporter om en mistenkelig pakke på buss nummer 26. Det viste seg at en mindre bombe hadde blitt detonert i andre etasje på bussen.

Ifølge sjåføren som kjørte bussen ble rutene i etasjen blåst ut som følge av eksplosjonen. Samtidig har Scotland Yard bekreftet at nødsentralen mottok melding om en «hendelse» på buss nummer 26 ved Hackney Road, et knutepunkt nær Colombia Road, øst i London. Busselskapet sier at sjåføren hørte et smell rundt klokken 13.30, ifølge BBC.

Ingen skal ha blitt skadet som følge av eksplosjonen på bussen.

- Sjåføren stoppet bussen og gikk ut for å se seg rundt. I baksetet på bussen ble det det funnet en sekk. Passasjerer fortalte at et smell ble hørt fra bussen. Det var en eksplosjon i andre etasje av bussen, fortalte Guy Stock, som befant seg i nærheten av bussen da eksplosjonen kom.University College Hospital: Væpnede britiske politistyrker tok seg inn på sykehuset torsdag formiddag, men Scottland Yard ville ikke fortelle hva som var årsaken til aksjonen.

Sykehuset ble også omringet av politi. Bare noen meter unna sykehuset ligger Warren Street, som også ble rammet av terrorangrep torsdag.

Sky News snakket torsdag ettermiddag om mannen som en mulig selvmordsbomber på rømmen med en sekk som kan inneholde en bombe som ikke har gått av.

Sykehuset er blant dem som behandler skadde etter terrorangrepet 7. juli. Vitner ved Warren Street har fortalt flere britiske medier at de hørte skudd ved stasjonen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder