KAN FÅ NY IDENTITET: Sergej Skripal, her under en høring i Moskva i august 2006. Foto: YURI SENATOROV / Kommersant Photo/ AFP

Avis: Storbritannia vil tilby Skripal ny identitet

Eksspionen Sergej Skripal og datteren Julia vil få tilbud om nye identiteter og et nytt liv i USA, opplyser en britisk regjeringskilde til The Sunday Times.

uvakt@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Hvite Hjelmer hevder giftgass er blitt brukt i angrep mot Douma

Den britiske sikkerhetstjenesten MI6 har snakket med CIA om å flytte de to, opplyser kilden til avisen.

ETTERFORSKER: Personell i beskyttelsesdrakter gjør undersøkelser på stedet der den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter Julia ble funnet bevisstløse i den engelske byen Salisbury. Foto: Foto: Andrew Matthews/PA via AP/ NTB scanpix

Videre heter det at dersom de flyttes, vil det være til et av landene i den såkalte 5 øyne-gruppen, som i tillegg til Storbritannia består av Australia, Canada, New Zealand og USA.

les også

Skripal-slektning nektet visum til Storbritannia

– Det mest åpenbare stedet å flytte dem til er Amerika, fordi det er mindre sjanse for at de blir drept der, og det er lettere å beskytte dem når de har fått en ny identitet, sier kilden.

Det britiske utenriksdepartementet ønsker ikke å kommentere opplysningene.

les også

Putin advarer Vesten: Tester nytt missil

Skripal og datteren Julia ble funnet bevisstløse 4. mars på en benk i den engelske byen Salisbury etter å ha blitt forgiftet av en nervegift. Begges tilstand beskrives nå som stabil, ifølge legene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder