Paris: Ti omkommet i storbrann – én arrestert

Ti personer er bekreftet omkommet i en brann i en åtte etasjer høy boligblokk i Paris. En kvinne er arrestert, og politiet mistenker at brannen er påsatt.

Publisert:

Tirsdag morgen kjempet flere hundre brannmenn mot flammene. Brannårsaken er fortsatt ukjent, men en representant for påtalemyndighetene sier at etterforskerne heller mot at den kan være påsatt, skriver Reuters.

Påtalemyndigheten i Paris opplyser at en kvinne i 40-årene som bor i bygningen, er pågrepet i nærheten av brannstedet, skriver NTB.

Kvinnen var i ferd med å tenne på en bil i nærheten, samtidig som det brant i boligblokken, og skal ha forklart at hun var i krangel med en nabo.

Det ble først meldt om at åtte mennesker hadde omkommet, men dette tallet ble senere oppjustert til ti.

Flere skadede

Høyblokken ligger i det 16. arrondissement i den franske hovedstaden, som er et velstående boligområde.

Det begynte å brenne i boligen mandag kveld. Brannvesenet opplyser at det fortsatt brenner i 8. og 9. etasje, og at de frykter at dødstallet kan stige.

Minst 28 personer, blant dem tre brannmenn, er skadet. For én av de skadede er tilstanden alvorlig.

Rømte på taket

Flere beboere forsøkte i løpet av natten å rømme fra flammene og røyken ved å klatre opp på taket av den høye bygningen.

– Vi måtte utføre mange redningsaksjoner, blant annet for personene som hadde søkt tilflukt på taket, sier en talsmann for brannvesenet.

Over 200 brannmenn er mobilisert for å bekjempe flammehavet, og rundt 30 brannbiler omringer boligblokken. Hele nabolaget er stengt av, og nærliggende bygninger er evakuert.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder