Skal ha festet etter terrorbombene

PÅGREPET: Her blir 19-åringen ransaket av politiet etter å ha blitt lagt i bakken utenfor et hus i Watertown natt til lørdag. Bildet ble frigitt av politiet lørdag ettermiddag. Foto: REUTERS/Handout

Her er flukten over

Her har bombemistenkte Dsjokhar Tsarnajev nettopp blitt pågrepet av politiet etter en massiv klappjakt i Bostons forsteder.

  • Silje Fjeldstad

Artikkelen er over seks år gammel

I natt ble den siste av de to bombemistenkte i Boston pågrepet etter det som har vært en av de mest massive politijaktene i USAs historie.

Nye opplysninger tyder på at Dsjokhar Tsarnajev (19) ikke umiddelbart gikk i dekning etter at bombene gikk av.

Fest

To dager etter terrorangrepene skal 19-åringen ha deltatt på en fest, ifølge Boston Globe.

- Han var avslappet, forteller en student fra Umass Dartmouth som skal ha sett Dsjokhar Tsarnajev mens han minglet med vennene sine.

At han nå er pågrepet, mistenkt for å stå bak terrorhandlingene, er uforståelig for flere av studentene ved skolen.

Da de første bildene av de mistenkte begynte å sirkulere i media, skal flere av 19-åringens medelever ha spøkt om likheten.

- Da kunne vi ikke tro det var ham. Dsjokhar? Aldri. Sier student Pamala Rolon (22) til The Boston Globe, gjengitt av Foxnews.

Broren ble drept

Torsdag hadde politiet kommet på sporet av Dsjokhar, og storebroren Tamerlan Tsarnajev (26). En voldsom skuddveksling mellom partene førte til at den eldste broren ble drept.

DRAMATISK: 19-åringen ble fraktet bort i en ambulanse kort tid etter pågripelsen. Foto: REUTERS


Dsjokhar kom seg unna, men ifølge CBSNews ble han trolig såret i kampen.

I tillegg til skuddvekslingen ble det også kastet hjemmelagde granater og en større bombe mot politiet.

Gjemte seg i båt

Etter sammenstøtet torsdag døde storebror Tamerlan, mens Dsjokhar utrolig nok klarte å stikke av. Flukten endte natt til søndag norsk tid.

En huseier i Watertown, David Heneberry, hadde fulgt myndighetenes oppfordringer om å holde seg innendørs. Etter en lang dag inne i huset sitt, ville mannen ha litt frisk luft. Det melder Today.com.

Det førte til at mannen fikk seg et stort sjokk. Heneberry la merke til at presenningen på den 20-fots lange båten hans var i uorden. Det synes han var merkelig, da denne var nøye dratt på for vinteren.

GJEMTE SEG I BÅT: Her klyver det som skal være Dsokhar Tsarnajev opp fra skjulestedet sitt i en hage i Watertown. Foto: AFP


Heneberry gikk bort for å sjekke hva som var galt.
- Da han sto nærmere båten skimtet han blod på siden, forteller stesønnen Bob Duffy. Deretter gjorde Heneberry oppdagelsen som sikret at den mistenkte ble pågrepet.

- Han så noe som krøket seg sammen foran i båten, og han reagerte raskt og riktig, forteller stesønnen.

- Han prøvde ikke å være en helt, forteller Duffy. Stefaren løp straks inn og ringte politiet.

«Kom ut med hendene i været»

SKADET: Dzjokhar (19) ble pågrepet av politiet natt til lørdag. Foto: REUTERS / The Sun of Lowell, MA / FBI / Handout / NTB scanpix

Det ble raskt sendt et politihelikopter som brukte varmesøkende kamera for å bekrefte at det faktisk var en person som lå i båten.

STOREBROREN: Tamerlan Tsarnaev (26, t.v.) ble drept i en skuddveksling med politiet natt til fredag. Foto: REUTERS / The Sun of Lowell, MA / FBI / Handout / NTB scanpix


I løpet av få minutter var store politistyrker på plass. Representert ved AFT, SWAT-teamet og en hundepatrulje tok de oppstilling i Franklin street 67 der båten sto i bakhagen. Det melder Daily Mail.

Etter kort tid ble over 40 skudd avfyrt mellom 19-åringen og politiet.

- Det oppsto en skuddveksling, bekreftet Boston-politiet på et møte med pressen senere.

Ved hjelp av en ropert ga politiet følgende beskjed til 19-åringen i båten: «Kom ut med armene i været».

Deretter ble en robot brukt for å dra presenningen av båten, ifølge CNN.

Kilder Daily Mail har snakket med tror Tsarnajev overga seg frivillig etter at han skjønte at det ikke var noe poeng i å fortsette kampen mot politiet.

Mannen ble sendt til Boston Beth Israel Deaconess sykehus. Han vil bli avhørt så snart han er i stand til det.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder