Norske Bilal Hammoud (39) drept i bombeangrepet i Libanon

Norske Bilal Hammoud (39) var blant de 43 menneskene som mistet livet i et bombeangrep i Libanons hovedstad Beirut torsdag.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

De første meldingene om angrepet kom like før klokken 18 norsk tid torsdag. 43 mennesker ble drept og 239 ble skadet i selvmordsangrepet i det Hizbollah-kontrollerte området Bourj al-Barajneh sør i den libanesiske hovedstaden.

Blant de drepte er en norsk mann på 39 år.

VG har snakket med daglig leder Salin Barzanjee ved spisestedet San Remo i Oslo, hvor 39-åringen jobbet.

Barzanjee bekrefter overfor VG at det var Bilal Hammoud som døde i bombeangrepet.

– Mange kommer til å savne han

– Vi er sjokkert. Han var en kjempehyggelig person. Det er mange som kommer til å savne han. Det er trist, sier Barzanjee til VG.

Han forteller at Hammoud hadde jobbet på San Remo i mange år.

39-åringen var i Libanon for å besøke familie sammen med kone og barn, og skulle ha kommet hjem til Norge denne uken, forteller Barzanjee.

Hans kone ble skadet i bombeangrepet.

– De skulle ta en siste handletur på markedet før de pakket for Norge. Så skjedde dette, forteller en venn av familien, Mohammed Khalil, til VG.

Han legger til:

– Jeg synes det er ubegripelig trist.

UD bekrefter at de jobber med saken.

– Vi har mottatt informasjon fra pårørende om at en norsk statsborger skal være blant de omkomne etter bombeangrepet i Beirut. Vi har så langt ikke fått noen offisiell bekreftelse på dette fra libanesiske myndigheter, men vår ambassade jobber med å undersøke saken, sier pressevakt i UD, Astrid Sehl, til VG.

IS tar på seg skylden

Angrepene skjedde ifølge vitner i området Bourj al-Barajneh sør i den libanesiske hovedstaden Beirut. Ifølge sikkerhetskilder skjedde eksplosjonene med noen minutters mellomrom midt i rushtiden.

Rundt to timer etter angrepet melder flere nyhetsbyråer at en gruppe tilknyttet terrorgruppen Den islamske staten (IS) tar på seg skylden for angrepet.

Den ene selvmordsbomberen sprengte seg selv utenfor en sjiamuslimsk moské, mens den andre sprengte seg selv inne på et bakeri. Ifølge TV-kanalen Al-Mayadeen var det også en tredje selvmordsbomber, som trolig ble drept av eksplosjonene før han rakk å detonere et bombebelte han hadde rundt livet.

ÅSTEDET: 43 personer døde i et bombeangrep i Beirut torsdag. Foto: Aziz Taher , Reuters

Hollande fordømmer angrepet

Den libanesiske militsen Hizbollah som kjemper i Syria sammen med regjeringsstyrker, kontrollerer store områder i det sørlige Beirut. Området som ble rammet torsdag har tidligere blitt utsatt for selvmordsangrep, og militante sunnimuslimske grupper har truet med å utføre flere.

Frankrikes president François Hollande fordømmer de to angrepene.

– Vi deler Libanons sorg. Frankrike er mer enn før forpliktet til fred, enhet og stabilitet i Libanon, sier Hollande.

Angrepet regnes som ett av de alvorligste som har rammet Libanon.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder