TRAVEL: Aktor Homère Nkulu var uvanlig lavmælt og virket sliten da VG møtte ham på kontoret torsdag ettermiddag. Foto: ENDRE ALSAKER-NØSTDAHL

Kongo-aktor: - Jeg står ved min konklusjon

KINSHASA (VG) - Jeg vil ikke komme med noen overraskelser, sier aktor i rettssaken mot Joshua French.

Artikkelen er over seks år gammel

Fredag skal aktor Homère Nkulu holde sin prosedyre i straffesaken mot drapstiltalte Joshua French i Kongo.

- Jeg vil gi et sammendrag av det som har skjedd i retten, legge frem mine argumenter og min konklusjon. Det er en ren rutinejobb, sier aktor til VG.

Den ellers så energiske aktoren virker sliten når VG til slutt får komme inn på hans kontor etter å ha ventet i kø utenfor i tre timer sammen med advokater og andre personer som vil treffe den travle aktoren.

- Er det de lange dagene i retten som tar på?

- De lange dagene er ren rutine, jeg har holdt på med dette lenge. Men det kan selvfølgelig noen ganger bli slitsomt, jeg er jo over 40 år og ingen ungdom lenger, sier en uvanlig rolig og lavmælt Nkulu til VG.

EKSPERT: Rettsmedisiner Arne Stray-Pedersen (t.h.) vitner i rettssaken mot Joshua French som fortsatte i Ndolo-fengselet i Kinshasa tirsdag. Foto: John Bompengo / NTB scanpix

- Ingen overraskelser

Nkulu har tidligere ført vitner som ikke var meldt inn på forhånd.

- Vil du komme med noen overraskelser igjen?

- Nei, jeg vil ikke komme med noen overraskelser. Jeg kommer ikke til å kalle inn flere vitner. Jeg vet ikke hva forsvareren til French vil gjøre, men det er tribunalet som bestemmer, sier aktoren og støtter hodet i den ene hånden mens han mottar en mobilsamtale med den andre.

- Har ekspertvitnene styrket eller svekket dine anklager?

- Ekspertene kom for å kaste lys over de mørke områdene i saken. Alle må komme til sin egen konklusjon. Jeg står ved den samme logikken og de samme konklusjonene som jeg har gjort gjennom hele prosessen, sier Nkulu til VG.

- Er du fornøyd med din egen innsats i retten så langt?

- Jeg har gjort jobben min. Det er opp til dere i offentligheten å bedømme hvordan jeg gjorde jobben, sier aktor til VG og smiler lett.

SYK: Hoveddommeren Serge Kabondo har slitt med sykdom, og var ikke på jobb onsdag og torsdag. Foto: NTB Scanpix

Syk dommer

Hoveddommeren i rettssaken mot Joshua French, kaptein Serge Kabondo, har de to siste dagene vært borte fra jobben på grunn av sykdom. Også i forrige uke slet dommeren med helsen sin. Han forteller til VG at han ikke har følt seg helt bra under de to siste rettsmøtene i French-saken.

- Jeg har ikke blitt helt frisk og jeg går fortsatt på medisiner, sier Kabondo til VG.

- Kommer rettsmøtet fredag til å bli utsatt?

- Nei, jeg kommer i retten i morgen selv om jeg ikke er helt frisk, sier dommeren til VG.

Han opplyser at forsvarers prosedyre vil finne sted på tirsdag, og at dom i saken etter all sannsynlighet vil bli avsagt tirsdag den påfølgende uken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder