Politimannen hadde alvorlige skader i ansiktet.

Demonstranter krever at han blir arrestert

MILITÆRT UTSTYR: Politiet i Ferguson har stilt opp i militært utstyr under demonstrasjonene som har preget Ferguson siden Michael Brown (18) ble skutt av en politimann forrige lørdag. Foto:Thomas Nilsson,VG

Ferguson: Høring mot politimannen som skjøt Michael Brown (18) startet

Familien til Brown og støttespillere krever at politimannen Darren Wilson skal bli straffeforfulgt, men prosessen kan ta opp til to måneder.

  • Cathrine Ekehaug

Artikkelen er over fem år gammel

Onsdag startet den rettslige høringen mot Darren Wilson, politimannen som skjøt Michael Brown (18) i Ferguson forrige lørdag.

Brown var ubevæpnet, og skytingen har ført til massive opprør i forstadsbyen Ferguson i Missouri. Demonstrantene krever at Wilson blir straffeforfulgt for hendelsen, og det er dette en jury nå skal avgjøre.

Det kan ifølge ABC News ta opptil to måneder før de får svaret på om de får det som de vil.

Aktor David McCullough sier at selv om juryen får høre beviser allerede onsdag, er målet å bli ferdig i midten av oktober. Først da vil juryen avgjøre om Wilson skal straffeforfølges.

Skader i ansiktet

En anonym kilde nær Wilson sa idag til ABC News at politimannen pådro seg alvorlige skader i ansiktet før han avfyrte de dødelige skuddene mot Brown.

De to skal ifølge politimannen ha havnet i et håndgemeng inne i politibilen, og det er der Wilson skal ha pådratt seg ansiktskadene.

Detaljer om skadene er ikke kjent, men i forrige uke sa politisjef i Ferguson Tom Jackson at Wilson var hoven på ene siden av ansiktet.

Lover rettferdig og grundig etterforskning

Både Browns familie og støttespillere krever rettferdighet, og mange krever at Wilson skal arresteres for å ha skutt 18-åringen.

Den amerikanske justisministeren Eric Holder ankom Ferguson onsdag. Han har tidligere denne uken lovet en rettferdig og grundig etterforskning av drapet på Michael Brown, og sier han har satt justisdepartementets mest erfarne agenter og advokater på saken.

I Ferguson har Holder møtt universitetstudenter, fremtredende personer i samfunnet og sinte innbyggere, skriver Yahoo News.

I går kveld ble nok en afroamerikansk mann skutt og drept av politiet, denne gangen i St. Louis, som ligger seks kilometer unna Ferguson.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder