1 av 4GODE VENNER: Hunden Arthur på vei hjem til Örnsköldsvik med eier Mikael Lindnord etter 120 dager i karantene. Foto: Nora Lorek, TT, NTB SCANPIX

Gatehunden Arthur er endelig hjemme

UTENRIKS

På fredag ble den tidligere gatehunden Arthur (7) gjenforent med sin nye familie etter å ha vært i karantene i  fire måneder.

Publisert: Oppdatert: 22.03.15 23:12

Det hele startet med et møte mellom en hund og det svenske landslaget i multisport i Andesfjellene – og en svensk köttbulle.

Historien om hvordan Arthur fulgte landslaget gjennom hundrevis av kilometer med jungel og vanskelig terreng har rørt en hel verden, og flere internasjonale medier har skrevet om den utrolige reisen som fant sted i fjor.

Arthur har vært i karantene siden han ankom Sverige i november, og på fredag ble han endelig gjenforent med mannen som reddet ham, Mikael Lindnord (38) og hans datter Phillippa (2) og kona Helena (36), skriver Aftonbladet.

– Det var fantastisk å møte Arthur. Han har spist seg kraftigere og pelsen har blitt finere. Da vi først møtte han så pelsen ut som stålull, forteller Lindnord til avisen.

– En spesiell psyke

Den lille familien har besøkt Arthur flere ganger mens han har vært i karantene, men i helgen fikk de altså lov til å ta han med hjem for første gang.

– Han har en spesiell psyke. Han er veldig trygg på seg selv. Han har akkurat kommet ut av karantene og så er han så rolig. Dette er en hund med psyke av jern og han er veldig lett å like, sier eieren.

Aftonbladet var ikke eneste presse som var til stede da Arthur kom ut av karantenen fredag morgen: Flere svenske aviser var der, i tillegg til britiske Daily Mail, en amerikansk radiokanal, et team fra en tysk avis og et japansk TV-team.

Planlegger Hollywood-film

Neste del av historien til den populære hunden er altså å få et trygt og rolig hjem i Örnsköldsvik. Men det blir nok litt oppstyr igjen når historien til Arthur skal over på det store lerretet:

Hollywood har allerede meldt sin interesse, og ni store filmselskaper har vært i kontakt med eierne hans.

– Hollywood er klare på at de ønsker å lage en stor film av historien hans. Men Arthur skal ikke spille seg selv. Nå skal han bli en del av vår familie, sier Lindnord.

Søndag var Arthur endelig kommet seg helt hjem – og i kjøleskapet ventet det som startet den utrolige historien:

Svenske köttbullar.

1 av 6GODE VENNER: Mikael Lindnord og Arthur etter å ha kommet i mål. De endte på en tolvteplass i VM i multisport. Foto: Krister Göransson / Team Peak Performance /NTB-Scanpix

Her kan du lese mer om