Privatfly styrtet i Storbritannia - slektninger av Osama bin Laden døde

Alle ombord omkom

Var privatjet til 65 millioner

Et privatfly har krasjet inn i en stor bilauksjon i Hampshire i England. Piloten og tre passasjerer omkom.

  • Hilde Sandvær
  • Cathrine Ekehaug
  • Linn Johansen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

— Familiemedlemmer av den tidligere al-Qaida-lederen Osama bin Laden ble drept i et flykrasj med privatfly sør i england, sier Saudi-Arabias ambassadør i London til nyhetsbyrået AP.

Hendelsen er den tredje alvorlige flyulykken som rammer den velstående bin Laden-familien.

Det brøt ut brann ved flyplassen Blackbushe Airport i Hampshire i England fredag, da et saudiarabisk jetfly krasjet inn i en stor bilauksjon, melder The Independent.

Fire personer skal ha vært ombord da det krasjet, og alle er bekreftet omkommet av britisk politi, skriver BBC.

Bin Laden-familien involvert

En ikke navngitt venn av Bin Laden-familien har fortalt NBC News at tre medlemmer av Osama bin Ladens familie var blant de fire som omkom i ulykken. Det skal være hans stemor og halvsøster og hennes ektemann som er døde, opplyser familien-vennen til NBC.

Saudi-Arabias ambassade i Storbritannia meldte på Twitter at prins Mohammed bin Nawaf kondolerte familien bin Laden. Hvem i familien som skal ha omkommet ble ikke opplyst i Twitter-medingen.

– Hans kongelige høyhet prins Mohammed bin Nawad Al Saud [...] har gitt sine kondollanser til familien og slektningene til Mohammed bin Laden ved Blackbushe Airport i Storbritannia for det store tapet de har lidd som følge av en flykrasj hvor familien var om bord, skriver embassaden ifølge BBC.

VERDENS MEST ETTERSØKTE: I mars i år ble det publisert en rekke bilder som dokumenterer bin Ladens hemmelige liv i de afghanske fjellområdene på 90-tallet. Dette bildet er tatt i fjellene i 1996. Foto:U.S. Attorney's Office for the Southern District of New York,

Opplysningene er så langt ikke bekreftet av politiet i Hampshire.

Se bildeserie: Slik var Osama bin Ladens hemmelige liv

Den store og velstående bin Laden-familien driver et stort byggefirma i Saudi-Arabia. Osama bin Ladens far, Mohammed bin Laden, hadde mer enn 50 barn og grunnla Binladen Group. Han var millardær da han døde i 1967, skriver AP.

På flukt i ti år

Den internasjonalt mest kjente i familien er Osama bin Laden, som lenge var verdens mest ettersøkte terrorist.

Etter terrorangrepene 11. september 2001 brukte vestlige stormakter, ledet an av USA, enorme ressurser på å forsøke å lokalisere bin Laden. Til slutt, 2. mai 2011, ble han sporet til et boligområde i Abbottabad i Pakistan.

Samme dag bekreftet president Barack Obama at verdens mest ettersøkte og fryktede terrorist var drept av amerikanske styrker.

Bakgrunn: Slik ble Osama bin Laden verdens mest ettersøkte

I et ultrahemmelig raid gikk amerikanske spesialsoldater til angrep på boligkomplekset og få timer senere kunne en tilfreds Barack Obama bekrefte at verdens mest ettersøkte mann var drept.

VGTV: Her inne fulgte president Obama drapet på Osama bin Laden

Det er antatt at bin Laden oppholdt seg i eneboligen i Abbottabad i flere år. For å unngå å bli oppdaget, skal han ha oppholdt seg i den ene etasjen i boligen og unnlatt å bruke mobiltelefon og internett.

Bilder som ble publisert i mai i år viser Osama bin Laden på flukt i fjellområder i Afghanistan på 90-tallet, altså før hendelsene 11. september 2001.

Krasjet inn i 15 biler

Flyet, som skal være av typen Phenom 300 Jet, skal ha krasjet da det skulle lande på flyplassen. Brannvesenet ble tilkalt i 16-tiden norsk tid for å drive slukningsarbeid.

Kort tid etter ulykken ble det kjent at flyet var eid av et saudiarabisk selskap. Ifølge flere aviser, blant annet The Guardian, er flyet registrert hos et firma som er eid av familien Bin Laden.

KRASJ: Røyk stiger opp fra ulykkesstedet i Hampshire i England. Foto:abexp,

Ingen på bakken ble skadet i krasjen.

Les også: Autumn (16) overlevde flykrasj - fant sivilisasjonen etter to dager

Ifølge vitner skal flyet ha krasjet inn i rundt 15 biler som slo på plassen som er lageret til auksjonen.

Vitne: – Flyet stupte

Andrew Thomas, som skulle betale for en bil ved auksjonen fortalte lokale media at han så flyet stupe inn i bilene og eksplodere, skriver Sky News.

FLYET: Flyet var av denne typen Phenom 300 Jet, og skulle lande på flyplassen etter å ha flydd fra Italia. Foto:Embraer.com,

– Flyet stupte med nesen inn i bilene og eksploderte. Flyet og bilene sto så i flammer, beskriver han.

Flere ambulanser skal være på stedet, og ambulansehelikopter skal også være på vei.

Les også: 10 grep som kan øke sjansene til å overleve flykrasj

Flyet, et Phenom 300 Jet, er et businessfly hadde i 2012 en prislapp på 8,7 millioner dollar, noe som tilsvarer rundt 65 millioner norske kroner.

BRANN: Flere var vitne til hendelsen da det tok fyr etter at flyet krasjet i auksjonslageret. Foto:Tubman Thomas,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder