I MOSKVA: Edward Snowden (t.v.) og den tyske politikeren Hans-Christian Ströbele møttes i Moskva torsdag. Foto: Reuters/NTB scanpix

-Snowden vil hjelpe tyske etterforskere

Varsleren Edward Snowden er villig til å dra til Tyskland for å hjelpe etterforskerne som gransker avlyttingen av statsminister Angela Merkel, ifølge en tysk politiker.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Hans-Christian Ströbele fra partiet De grønne traff Snowden i Moskva torsdag. TV-stasjonen ARD viste bilder av de to i forkant av møtet.

- Han er forberedt på å komme til Tyskland og vitne, men betingelsene må diskuteres, sier Ströbele.

Snowden skal blant annet være avhengig av forsikringer om at han ikke vil bli utlevert til USA.

Dokumenter som Snowden har lekket, førte til avsløringen av den amerikanske etterretningstjenesten NSAs avlytting av Merkel. Den tidligere IT-konsulenten er villig til å møte representanter for tysk påtalemyndighet og en komité i Forbundsdagen, ifølge Ströbele.

Kan miste flyktningstatus

Snowden, som er siktet for spionasje i USA, har fått innvilget midlertidig asyl i Russland. Hvorvidt han vil kunne besøke andre land med det første, er imidlertid høyst usikkert.

En av advokatene hans sa torsdag til nyhetsbyrået Interfax at Snowden vil miste sin flyktningstatus hvis han reiser ut av Russland.

Ströbeles møte med Snowden fant sted dagen etter at tyske og amerikanske tjenestemenn møttes i Washington for å diskutere etterretningssaker. Ifølge Ströbele er 30-åringen ved god helse og i godt humør.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder