BESKUETT AV RAKETTER: Israelsk politi undersøker skadene etter at flere raketter ble sendt fra Gazastripen og inn i landet. Rakettene skadet tre personer, ifølge det israelske militæret. FOTO: AFP

BESKUETT AV RAKETTER: Israelsk politi undersøker skadene etter at flere raketter ble sendt fra Gazastripen og inn i landet. Rakettene skadet tre personer, ifølge det israelske militæret. FOTO: AFP

Fire drept på Gazastripen - 68 raketter mot Israel

Fire militante palestinere er drept i israelske angrep på Gazastripen, samtidig som Israel melder at hele 68 raketter er skutt mot Israel fra det palestinske området.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Rakettangrepene fra Gazastripen såret tre utenlandske arbeidere sør i Israel, ifølge en uttalelse fra det israelske militæret. Israelsk radio melder at de sårede er arbeidere fra Thailand og at en av rakettene traff et hus. For to av de sårede skal tilstanden være alvorlig.

Mens militante palestinske grupper skyter raketter, har Israel svart med en rekke luftangrep. Fire militante palestinere er ifølge palestinske helsearbeidere drept i angrepene. Ifølge både israelske og palestinske kilder var flere av dem i ferd med å skyte raketter mot Israel idet de ble drept.

I sør og nord

Onsdag formiddag ble det også meldt om eksplosjoner i Gaza by, men det er foreløpig ikke kommet meldinger om drepte eller sårede.

GAZA ANGREPET: Her ryker det fra en bygning i Gaza etter et angrep fra det israelske militæret. Tre personer ble drept i angrepene. FOTO: REUTERS

Tirsdag kveld ble to palestinere drept nord på Gazastripen, mens én ble drept onsdag morgen i Rafah, sør i det palestinske området. Minst åtte palestinere skal være såret. Ytterligere én palestiner ble drept onsdag formiddag.

De israelske luftangrepene ble iverksatt etter at en israelsk soldat ble alvorlig såret av en bombe mens han patruljerte langs de israelske sperringene ved Kiffisum-området på Gazastripen tirsdag. Sprenglegemet var festet til en port i sperringene, ifølge forsvarsminister Ehud Barak. Han sier at Israel tar angrepet svært alvorlig.

Flere grupper

De drepte palestinerne tilhører henholdsvis Folkets motstandskomiteer og Ezzedine al-Qassam-brigadene.
En venstreorientert gruppe, Folkefronten for palestinsk frigjøring, har påtatt seg ansvaret for angrepet på den israelske soldaten.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at militante palestinere støttes av terrornettverk og Iran, og han lover å slå tilbake mot angriperne.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder