FLOM: Hoteller og andre bygninger står like ved de enorme vannmassene i Aguas Calientes ved Macchu Picchu i Peru. Foto: Reuters

FLOM: Hoteller og andre bygninger står like ved de enorme vannmassene i Aguas Calientes ved Macchu Picchu i Peru. Foto: Reuters

20 døde i flom i Peru

Tallet på døde i flommen sør i Peru har kommet opp i 20. Fem personer er savnet, opplyser det peruanske sivilforsvaret.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Flere tusen mennesker er rammet av nedbørsmengdene, som er de største på fem år.

Les også:Norske turister hjelper hjemløse

Om lag 3.500 turister ble stengt inne da regnet førte til jordskred i Cusco-regionen der Inka-byen Machu Picchu ligger. Peruanske myndigheter brukte 12 helikoptre og 40 piloter for å få ut turistene som ikke kom seg bort fra Machu Picchu, Latin-Amerikas best besøkte turistmål.

ER DU I OMRÅDET? HAR DU TIPS ELLER BILDER?Kontakt VG Nett!

Evakueringen var ferdig sent fredag kveld.

Les også:Turistmagnet i Peru rasert av regn - norske jenter strandet

- De gode nyhetene er at Machu Picchu og de andre turistmålene ikke har tatt skade av regnet, sier presidenten for handelskammeret i Cusco-regionen, Carlos Millas.

Jernbanen som vanligvis frakter de om lag tusen turistene som daglig besøker Machu Picchu, er imidlertid ødelagt av flommen. Peru Rail varsler at det kan ta flere måneder å reparere skadene.

Ifølge værmeldingene vil regnet fortsette fram til tirsdag.

Også nabolandet Bolivia er hardt rammet av regnet. Ti personer døde og 22.000 personer er gjort hjemløse av flommen i Bolivia, og president Evo Morales har erklært nasjonal krise i landet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder