RAIDET: Nasjonal Front-leder Marine Le Pen anklages for å ha brukt EU-midler til å betale en livvakt for en stilling som aldri har eksistert. Nå har fransk politi gjennomgått partiets kontorer i Paris. FOTO: Michael Probst/AP

Politiet ransaket Nasjonal fronts hovedkvarter

Fransk politi har gjennomsøkt kontorene til Nasjonal front i Paris. Årsaken er anklagene mot partileder Marine Le Pen om misbruk av EU-midler. – Et mediestunt, svarer partiet.

  • Hanne Østli Jakobsen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Ransakingen fant sted i partiets kontorer vest i Paris mandag ettermiddag. Det europeiske anti-korrupsjonsbyrået OLAF har anklaget partileder Marine Le Pen for å ha misbrukt penger fra EU-parlamentet.

Hun skal ha lønnet en livvakt for å gjøre en fiktiv rådgiverjobb.

Les også: Massedemonstrasjon mot korrupsjon i fransk politikk

Marine Le Pen, som for tiden er på besøk i Libanon, har tidligere benektet svindelanklagene.

– Dette er bare tomt snakk, sier partiets visepresident Florian Philippot til den franske TV-kanalen BFM, ifølge Reuters.

Philippot sier politiet allerede ransaket kontorene for et år siden, og mener raidet skjedde fordi Le Pen har steget i meningsmålingene de siste dagene. En ny måling fra byrået Opinionway mandag viser at Le Pen, om det var valg i dag, ville fått 27 prosent oppslutning i første valgrunde. Dermed ville hun lett tatt seg til neste runde.

– Det er alltid når systemet får panikk at disse tingene skjer, sier visepresidenten.

Det stormer som regel alltid rundt Nasjonal front og Marine Le Pen, men anklagene om misbruk av penger har blitt spesielt plagsomme. Også Francois Fillion, kandidaten for det republikanske partiet, er anklaget for pengemisbruk. Men i stedet for en livvakt skal han ha lønnet sin kone.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder