FØLGER MED: Trump-rådgiver Kellyanne Conway, følger med i et møte med foreldre og lærere i februar. I et åpenhjertig intervju forteller hun at hun har spesielle «åpen dør»-privilegier hos presidenten. Foto: Evan Vucci AP

Fem ting du ikke visste om Trumps «førstedame»

Hun omtales USA ekte førstedame, og døren til Det ovale kontor står alltid åpen for henne. Her er fem avsløringer om Trump-rådgiveren Kellyanne Conway (50).

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

I amerikanske medier omtales hun ofte som «Trump-hviskeren», og Trump selv mener 50-åringen spilte en avgjørende rolle i valgseieren. Nå er hun en av de mektigste kvinnene i Det hvite hus, som spesialrådgiver til presidenten.

I et dybdeintervju i New York Magazine med tittelen «Kellyanne Conway er den ekte førstedamen i Trumps USA» forteller Trumps nære rådgiver blant annet om sitt nære forhold til presidenten.

Andre ting du kanskje ikke visste om henne: Hun hopper heller fra en bro enn å ta jobben til pressesekretær Sean Spicer og hun synes kritikerne hennes er «jævlig triste» mennesker.

Conway er født i New Jersey i 1967. Foreldrene skilte seg da hun var tre år gammel, og hun vokste opp sammen mot moren, bestemoren og to ugifte tanter.

Husker du? Conway sammenligner «alternative fakta»-kommentar med Oscar-tabbe

Her er fem overraskelser fra det frimodige intervjuet:

Hun vil heller dø enn å ta jobben som pressesekretær i Det hvite hus.

– Skjær opp håndleddene mine, la de blø, sette på sementsko, hoppe fra en bro og så vil jeg ta jobben – tuller du med meg? Svarte spesialrådgiveren på spørsmål om hun vil ha jobben til Sean Spicer, nåværende pressesekretær.

Se Spicer på jobb: Obamacare: – Et falskt valg

Hun kan gå inn på kontoret til presidenten når hun vil.

– Når jeg vil snakke med ham, går jeg og snakker med ham, sier Conway og forteller at hun har spesielle «åpen dør» privilegier til det ovale kontoret.

FURORE: Hovedrådgiveren Kellyanne Conway fikk mye oppmerksomhet for et bilder der hun sitter avslappet med beina i sofaen. Foto: Brendan Smialowski AFP

Hun er lei av seg selv

I intervjuet forteller hun om sin nye kjendisstatus, og når hun får oppmerksomhet i offentligheten, fordi hun jobber i Trump-administrasjonen, blir hun lei av seg selv. Hun blir stadig snakket til i matbutikken, fordi folk er overrasket over at hun er der.

– Vel, hvordan skal jeg ellers spise?, spør hun.

Flere kontroversielle uttalelser fra Conway: Omtalte «massakre» som aldri har funnet sted

Kodenavn «Blåbær»

Som barn plukket Conway blåbær i sørlige New Jersey. Som 16-åring ble hun kronet Miss New Jersey Blueberry Princess (frøken New Jersey-blåbærprinesse). Senere, ble hun verdensmester i å pakke blåbær. Så da etterretningstjenesten ba henne plukke et kodenavn som begynte med B, tenkte hun: «Det er lett!».

Den eneste boken hun har i hyllene på kontoret sitt er «The Art of the Deal» av Donald Trump.

Boken ble gitt ut i 1987, og ble en umiddelbar salgssuksess. Boken viser hvordan hans karriere som eiendomsutvikler på 70- og 80-tallet skapte hans tilnærming til business og lederskap. Den forklarer også hvorfor han i kampanjen portretterte hans arbeidsmetode i New York som en miniatyrversjon av han som president, ifølge Business Insider.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder