ARRESTERT: John Darwin (57) dukket plutselig opp etter å ha vært savnet i nesten seks år. Nå er han arrestert. Dette bildet er fra før ulykken. Foto: AP

«Kajakkmannen» arrestert

- Hadde milliongjeld da han forsvant

(VG Nett) Lørdag ettermiddag dukket John Darwin (57) plutselig opp på en politistasjon i London etter å ha vært savnet siden 2002. Nå er han arrestert i forbindelse med sin egen forsvinning.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Den 57 år gamle britiske mannen forsvant under en kajakktur i Hartlepool i 2002. Redningsmannskaper fant den ødelagte kajakken i nærheten av Hartlepool i Nordøst-England, men aldri noe lik. Etter å ha vært savnet i over fem år antok de fleste at Darwin var død. Lørdag vendte 57-åringen tilbake fra «de døde».

Nå er Darwin arrestert i forbindelse med sin egen forsvinning, melder Daily Mail.

- Etter en forespørsel fra politiet i Cleveland, ble en 57 år gammel mann ble arrestert av politiet i Hampshire i kveld. Han er arrestert i forbindelse med den pågående etterforskningen av forsvinningen av John Darwin fra Hartlepool i mars 2002, sier etterforskeren Andy Vickers i clevelandpolitiet.

Pågripelsen i natt skjedde uten dramatikk, og Darwin ble ført ut av boligen til sin 29 år gamle sønn uten håndjern.

- Hadde kjempegjeld

Britisk politi har foreløpig ikke kommentert hvorfor den 57 år gamle mannen er arrestert, men ifølge en flere britiske medier skal Darwin ha pådratt seg en betydelig gjeld før han forsvant i 2002.

Gary Walker kjøpte en av de tidligere boligene til ekteparet Darwin like før 57-åringen forsvant. Han hevder at det rett som det var dukket opp gjeldsbrev i posten som var adressert til Darwin.

- I flere måneder fikk vi gjeldsbrev. Til slutt ble jeg så lei at jeg ba postkontoret om å stoppe brevene, sier Walker til Evening Standard.

Livsforsikring

Daily Mail har oppsøkt konen til Darwin, Anne, som emigrerte til Panama for seks uker siden. Hun sier at hun har fått utbetalt livsforsikring etter mannens død.

- Jeg trodde jeg hadde mistet mannen min, sier Anne.

- Folk kan tro hva de vil. Pengene betyr ingenting for meg. Alt jeg ønsket var å få mannen min tilbake, sier Anne til The Daily Telegraph.

Normalt tar det syv år før en savnet person blir erklært død i Storbritannia. Men allerede i april 2003, ble det holdt en høring om forsvinningen til Darwin, skriver Daily Mail.

- Politiet viste til at det ikke var noe mystisk rundt forsvinningen og at mannen trolig var død. Familien ønsket å få utbetalt forsikringspengene slik at de komme seg videre i livet, sier Malcom Donnelly, en juridisk talsmann i Hartlepool.
- Husker ingenting

Den nærmeste familien hevder at 57-åringen ikke kan huske noe som helst.

- Vår far kan ikke huske noen ting siden juni 2000, skriver sønnene Anthony og Mark i en pressemelding, ifølge Sky News.

Sønnene legger til at de er meget glade for å se faren igjen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder