FBI graver etter legendarisk fagforeningspamp: Graver etter Jimmy Hoffa

Den tidligere så mektige fagforeningslederen Jimmy Hoffa har vært sporløst forsvunnet i over 30 år. Nå graver FBI agenter i jorda på en hestefarm nord for Detroit.

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Den gang han forsvant gikk ryktene fort om at mafiaen hadde tatt ham av dage.

FBI GRAVER: Dette bildet tatt fra et helikopter viser FBI agenter som har endevendt et området på en farm nær Detroit. Foto: AP

Dawn Clenney, en talskvinne for FBI, nøyde seg med å si at de hadde fått en rettslig kjennelse som ga tillatelse til å undersøke en eiendom ved småbyen Milford fem mil utenfor Detroit.

- Våre etterforskere leter etter bevis for kriminell aktivitet som kan ha foregått her under tidlige eiere, sa Clenney.
På direkte spørsmål om det var Jimmy Hoffas levninger de lette etter, svarte hun kort:

- Mulig det.

Kjent mafiaeiendom

En politikilde sier til AP at letingen baserer seg på informasjon som FBI har fått for mange år siden, men som nylig skal blitt bekreftet av troverdige personer. Det skal ha vært mistenkelig adferd på farmen den dagen Hoffa forsvant, og en hakke skal ha vært sett nær låven

Det har vært kjent at mafiaen brukte området og hadde møter der, men stedet skal aldri mer ha blitt brukt mer etter at Hoffa forsvant.

Han kunne lamme USA

MEKTIG PAMP: Jimmy Hoffa var leder for transportarbeiderne i USA Foto: AP

Jimmy Hoffa var en meget fargerik og mektig leder for transportarbeiderforeningen Teamsters - trailersjåførenes fagforening. Om han ønsket det kunne han lamme praktisk talt all varedistribusjon på det nord-amerikanske kontinentet. Mange mente han var i lomma på mafiaen. Kanskje ble han etter hvert så mektig og brysom at noen så seg tjent med at han forsvant fra jordens overflate.

Da nyheten spredte seg om at FBI på nytt var på sporet av hans jordiske levninger, strømmet det til med pressefolk mot stedet, som da var avsperret. Bilder tatt fra et helikopter viste et dusin politifolk på bakken - noen med graveredskaper rundt et område som tydelig var endevendt.

Naboer spøkte om det

SPENTE NABOER: John og Deb Koskovich har blitt nedrent av pressefolk etter at FBI begynte å grave etter Jimmy Hoffa på naboeiendommen. Foto: AP/John M. Galloway

En av de nærmeste naboene, Deb Koskovich, sa at da hun flyttet dit i 1985 sa en av naboene at Jimmy Hoffa lå begravet på den farmen.

- Han lo av det, og vi lo, og det var det. Vi snakket aldri mer om det, sa Koskovich. Hun ville bli meget overrasket hvis Hoffa virkelig ble funnet.

- Jeg har ikke tenkt mer på dette før nå, sa hun.

Utallige tips

Talskvinne Dawn Clenney i FBI sier at byrået mottar et stort antall tips hvert år om Jimmy Hoffa. Dette er såpass håndfast at det er verd å undersøke.

I 2004 brøt politiet opp gulvplankene i hjemmet til Frank Sheeran, en av Hoffas medarbeidere, som selv hevdet at han skjøt og drepte Hoffa. Ingenting ble funnet den gangen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder