Paven provoserer muslimer

(VG Nett) Muslimske ledere i en rekke land krever en unnskyldning fra pave Benedikt etter at han i en tale knyttet islam sammen med vold.

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

PROVOSERER: Pave Benedikt XVI. Foto: AP

- Vi håper at den romersk-katolske kirke meget raskt vil oppklare sitt ståsted slik at den ikke blander islam, som er en religion, med islamisme, som ikke er en religion, men en politisk ideologi, sa lederen for Det franske rådet for muslimsk religion (CFCM), Dalil Boubakeur, torsdag.

Pave Benedikt provoserte de muslimske lederne under en teologisk forelesning tirsdag der han fordømte forbindelsen mellom islam og vold.

Tyrkia raser

Etter talen møter han krass kritikk fra store deler av den muslimske verden, skriver New York Times. Paven planlegger et besøk til Tyrkia i november. Det kan han droppe, mener en talsperson for tyrkiske myndigheter.

- Jeg tror ikke det vil komme noe godt ut et besøk til den muslimske verden fra en person som har slike tanker om islams profet, sier Ali Bardakglu til nasjonalt fjernsyn. Han er religiøs talsmann for myndighetene i landet.

Vatikanet har i ettertid sett det nødvendig å gå ut med en uttalelse der det heter at paven er en klar motstander av religiøst motivert vold. Han ønsker også å øke forståelsen og respekten religionene imellom.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder