Kvinne skutt med armbrøst under sirkusnummer

(VG Nett) En kvinne ble skutt i magen foran forskrekkede publikumere under et sirkusshow i Stockholm.

  • Fredrik Svendsen
  • Tim Peters
  • Audun Beyer-Olsen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Kvinnen ble skutt i magen under forestillingen til «Cirkus Scott», skriver svenske Aftonbladet. Ifølge en av publikummerne ble pilen sittende fast i magen til kvinnen etter skuddet.

- Ingen i publikum forsto hva som skjedde, sier et vitne til den svenske avisen.

Kvinnen ble truffet da en mann, som angivelig var utkledd som James Bond, fra ti meters hold skulle skyte en eske hun holdt frem foran seg.

Pilen traff ifølge øyenvitner i stedet i kvinnens mellomgulv. Nummeret ble avsluttet og artistene skyndte seg ut bakveien. Mange i publikum fikk ikke med seg at noe hadde gått galt.

Ifølge sirkusdirektør Robert Bronett trengte pilen en centimeter inn i kvinnens mage. Hun skal ikke være alvorlig skadet.

- Jeg har vært i kontakt med henne. Hun har sydd to sting og er selvfølgelig litt sjokkert. Hun sa til meg at det går bra, men det gjør vondt når hun ler, sier Bronett til Aftonbladet.

SIRKUSULYKKE: To politimenn er på plass utenfor sirkusteltet hvor armbrøst-ulykken skjedde. Foto: Per-Olof Sännås / Aftonbladet

Rundt 2000 sirkuspublikumere ble søndag vitne til sirkusnummeret som ikke gikk helt som planlagt. Kvinnen ble fraktet ut av sirkusteltet på båre. Ifølge sirkusdirektøren måtte hun sy et par sting.

- Hun er selvfølgelig forbannet og kommer sikkert til å ha en diskusjon med den stakkars skytteren som nå har det veldig ille. Hun ble sjokkert, men har det etter omstendighetene bra, sier Bronett.

Politiet bekrefter historien overfor Aftonbladet.

- Det stemmer at dette har skjedd klokken kvart på to. Vi går ut i fra at dette er en ulykke, så får vi se om det er en arbeidsulykke, ulykke eller om det er noe kriminelt, sier Albin Näverberg i politiet.

Sirkuset fortsatte som normalt etter hendelsen.

Den svenske sirkusprofilen og skuespilleren Henry Bronett sier han er godt kjent med armbrøstnummeret som gikk galt.

- Det er et utrolig farlig nummer. Dette har skjedd før. Ikke en, men to ganger, sier han til avisen Expressen.

- Jeg håper det ikke er alvorlig og at hun klarer seg.

VG Nett kommer tilbake med mer ...

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder