Tenåring fikk skjære i pasient

En femten år gammel praksiselev fikk skjære i en pasient under en operasjon ved et sykehus i Sverige.

Monica Bring Estensen
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Praksiseleven var med under flere operasjoner ved Skånes universitetssjukhus i Malmö, og eleven fikk skjære i en kvinne under et keisersnitt, skriver Sydsvenskan.

- Jeg vet ikke hvor dypt praksiseleven skar, om det ble et risp eller et snitt på noen millimeter, sier Per Ekström, den ansvarlige legens overordnede, til avisa.

Ifølge Ekström angrer legen på episoden.

Den kvinnelige pasienten hadde fått ryggmargsbedøvelse og var våken da tenåringen fikk skjære i henne iforbindelse med keisersnittet. Ifølge Ekström skal kvinnen ha vært oppmerksom på at 15-åringen var i rommet under operasjonen, men ikke at praksisstudenten skar.

Ifølge Ekström har hun heller ikke bli orientert om hendelsen i ettertid.

- Det tror jeg ikke gangner noen, sier han til Sydsvenskan.

I sykehusets retningslinjer for praksiselever står det at mindreårige ikke får plasseres på avdelinger for blant annet infeksjon- eller akuttbehandling. I denne sammenhengen er operasjonsavdelinger likestilt med akuttavdelinger, ifølge Ekström.

Til tross for at hendelsen er et brudd på sykehusets regler, anses det ikke som så alvorlig at det er aktuelt med noen anmeldelse.

- Det som skjedde var , men pasienten kom ikke til skade eller var under fare for å bli skadet,sier overlege Eva Ranklev Twetman ved sykehuset.

VG Nett/NTB

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder