JUBEL: Hillary Clinton jublet for seieren i Florida, der ingen av demokratenes kandidater har drevet valgkamp. Foto: AP

Feiret avlyst valgseier

SAN FRANCISCO (VG Nett) Hillary Clinton jublet med tilhengerne da hun ble kåret til vinner av nominasjonsvalget i Florida i natt, men hun vant ingen delegater.

 • Geir Terje Ruud

Artikkelen er over 12 år gammel

Demokratene vedtok at ingen delegater fra Florida og Michigan skulle få stemme på partikongressen fordi de flyttet valgdatoen til før Super Duper Tuesday 5. februar. Bare fire stater, Iowa, New Hampshire, Nevada og South Carolina, får holde nominasjonsvalg tidligere.

Barack Obama og John Edwards trakk sine navn fra stemmeseddelen i Michigan. Obama forsøkte det samme i Florida, men fikk ikke lov. Ingen av kandidatene har drevet valgkamp i Florida, men Clinton har holdt et par lukkede fundraiser-arangement uten media til stede.

Hillary Clinton dukket opp på valgvake i Florida en stund etter at valglokalene hadde stengt, for å feire en seier etter nederlaget i South Carolina.

Med nesten 50 prosent av stemmene, mot 30 til Obama og 15 til Edwards, tok Clinton en overbevisende seier, selv uten å få mye annet enn positiv omtale ut av det. Men kanskje er det seieren som skal gi henne et løft mot neste tirsdags viktige valg i mer enn 20 stater.

- Dere har gitt rekordoppslutning til valget for at deres stemme skal bli hørt. Jeg skal love dere at dere er på vinnerlaget i 2008, sa Hillary Clinton til Floridas velgere som stemte, men som ikke får noe ut av det.

Ifølge TV-stasjonenes eksperter vant Hilary Clinton klart blant de som forhåndsstemte for mer enn en måned siden, mens Barack Obama sto sterkere blant de som stemte sent.

Mer om

 1. Presidentvalget i USA

Flere artikler

 1. - Ville satt pengene på Clinton og McCain

 2. Fem kan bli republikanernes kandidat

 3. Slik er sluttspillet mellom Clinton og Obama

 4. Splitter velgerne, men roser hverandre

 5. - Hvilken Clinton er kandidaten?

Fra andre aviser

 1. Frykt for omkamp

  Aftenposten
 2. Nederlag for Clinton i delegatstriden

  Bergens Tidende
 3. Clinton tapte nominasjonsstrid

  Aftenposten
 4. Demokratene samles til viktig delegatmøte

  Fædrelandsvennen
 5. Viktig seier for Obama i South Carolina

  Fædrelandsvennen
 6. Hillary lover å fortsette kampen

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder