KRAFTIG VIND: Stormen Emma herjer over Europa, og store trær faller som fluer som følge av den kraftige vinden. Her fra Zürich i Sveits. Foto: EPA

Dødelig storm herjer Europa

(VG Nett) Minst åtte personer har mistet livet etter stormen Emmas herjinger over sentrale Europa i helgen.

Gunnhild Baade
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Med vindstyrke på opptil 190 km/t ser det ut til at Østerrike er hardest rammet, og minst fire personer har mistet livet i landet som følge av Emmas herjinger.

I Tyrol skal to eldre tyske turister ha omkommet etter at de ble truffet av trær som ble revet opp med roten av den kraftige vinden, melder NTB.

Også øst i landet omkom en kvinne etter at hun fikk et tre over seg. I Salzburg skal en britisk mann ha mistet livet da drosjen han satt i ble truffet av et steinras.

Over 100 000 strømløse

STORMKAST: Turister kjemper for å holde seg på beina i det nordlige Tyskland etter at stormen Emma nådde land natt til lørdag. Foto: EPA

Også Tsjekkia er hardt rammet av stormen, og så langt er to mennesker bekreftet døde. Emma har også påført Europa store materielle skader, og i vestlige Tsjekkia var over 100 000 hjem strømløse ved lunsjtider lørdag.

I Tyskland krasjet et høyhastighetstog med et tre som hadde falt over jernbanesporet i nærheten av Bonn, og minst to sjåfører mistet livet i trafikkulykker som skyldtes været. Tyske myndigheter har nå bedt innbyggerne om å holde seg innendørs til det verste været har gitt seg.

England har også fått merke de kraftige vindkastene. Flere tusen togpassasjerer opplevde store forsinkelser lørdag etter at jernbanen mellom byene Manchester og Glasgow ble blokkert av containere som hadde blåst av et godstog.

Store flyforsinkelser

I tillegg må reisende ved flere europeiske flyplasser belage seg på store forsinkelser som følge av været, melder CNN.

Ifølge værrapportene vil vinden og regnet trolig avta i løpet søndag morgen.

OMKOM: En kvinne ble drept da bilen hun satt i ble truffet av et tre i Østerrike lørdag. Foto: EPA

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder