DIVA: Sarah Palin ble lurt trill av en fransk- canadisk komiker som utga seg for å være den franske presidenten. Foto: EPA

McCain-leiren: - Sarah Palin er en diva

(VG Nett) Ti dager før valget er det full krangel innad i den republikanske leiren. Støttespillere uttaler nå at visepresidentkandidaten er «en diva som bare tenker på sitt eget beste».

Inger-Marit Sæby
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Da demokratenes presidentkandidat Barack Obama avbrøt valgkampen for å besøke sin syke bestemor på Hawaii, hadde John McCain en gyllen sjanse til å ta innpå det store forspranget kun dager før valgdagen.

I steden bruker flere sentrale personer i McCain-leiren tiden på å sverte sin egen visepresidentkandidat Sarah Palin i pressen. En rekke meningsmålinger den siste tiden antyder at Palin, som skapte så stor begeistring på republikanernes landsmøte, nå trekker ned oppslutningen om McCain.

- Det har blitt en økende frustrasjon innad i kampanjen på grunn av Palins arroganse, hevder flere McCain-rådgivere overfor CNN.

Hva mener du, er Palin en løs kanon?Diskuter her!

- En diva

De forteller at visepresidentkandidaten gjentatte ganger har gitt blaffen i ordrene og rådene fra rådgiverne, og i stedet gått til media og sagt hun er uenig i flere trekk gjort av McCain-kampanjen.

Les også:Palin slår tilbake om klesbudsjett.

- Hun er en diva, og tar ikke råd fra noen. Hun stoler verken på oss, familien sin eller noen andre, sier en kilde til nyhetskanalen.

Flere mener at Palin kun tenker på sin egen fremtid, og ser på seg selv som den neste partilederen - i stedet for å gjøre det som er best for McCains presidentkandidatur.

- Palin jobber ikke lenger for 2008-valgkampen, hun sikter mot 2012, mener den demokratiske journalisten Peter Hart.

Ønsker mer kontroll

Artikkelen fortsetter under bildet.

DÅRLIG STEMNING: NBCs Chuck Todd sier at han observerte svært dårlig stemning mellom republikanernes presidentkandidat John McCain og visepresidentkandidat Sarah Palin da de nylig ble intervjuet sammen på NBC. Foto: EPA

En av Palins støttespillere går derimot ut og støtter fembarnsmoren, og unnskylder med at det var Palins dårlige evne til å svare på direkte spørsmål som var årsaken til motsigelsen av rådgiverne.

Les også:Palin: - De som bomber abortklinikker er ikke terrorister.

Samtidig innrømmer han at Alaska-guvernøren forsøker å få mer kontroll over valgkampen, blant annet da hun forrige uke arrangerte en egen pressekonferanse uten å avklare det med sine egne presserådgivere, som flere ganger forsøkte å avbryte konferansen - uten resultat.

- Anonyme kilder med sin egen agenda kan si hva de vil, men guvernør Palin har bare en agenda, og det er å vinne på valgdagen, sier pressesjef Tracey Schmitt.

Stuper på meningsmålinger

En ny måling for Wall Street Journal og NBC viser at stadig færre mener at Palin er kvalifisert til å være visepresident.

Les også:- Palin ga gode jobber til økonomiske bidragsytere.

- Tallene hennes har stupt i vår måling. Dessuten mener 55 prosent at hun ikke er kvalifisert til å være president dersom den situasjonen oppstår. Og det er et foruroligende tall når man tar McCains alder i betraktning, sier NBCs politiske redaktør Chuck Todd.

En annen måling for ABC og Washington Post tidligere denne måneden viser at seks av ti velgere mener at Palin mangler erfaring til å kunne bli en effektiv president. Ifølge Washington Post er en tredel av velgerne mindre innstilt på å stemme på McCain på grunn av henne.

(VG Nett/NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder