HENGES UT: Visepresidentkandidat Sarah Palin får den største andelen av republikaneres vrede etter at de led et soleklart nederlag for demokratenes Barack Obama i presidentvalget. Foto: AP

- Sarah Palin møtte rådgivere kun iført håndkle

...og trodde Afrika var et land

(VG Nett) Sarah Palin (44) skal ikke ha visst at Afrika var et kontinent og skal ha tatt imot rådgiverne på hotellrommet med bare et håndkle rundt den nakne kroppen.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Skittkastingen er for alvor i gang i den republikanske leiren, og i siste utgave av det anerkjente magasinet Newsweek avsløres flere hemmeligheter fra valgkampen.

Og den fremste skyteskiven er Sarah Palin.

Ifølge magasinet skal Palin ha vært svært lettkledd da hun tok imot rådgiverne Steve Schmidt og Mark Salter på hotellrommet under republikanernes store nasjonale konferanse i september.

- Er Afrika et kontinent?!?

Visepresidentkandidaten skal kun ha vært iført et håndkle rundt kroppen og et annet rundt det våte håret, skriver The Times. Hun ga angivelig de respekterte rådgiverne beskjed om å snakke litt med ektemannen Todd, før hun lovet å være tilbake om et par minutter.

Samtidig avslører Fox News' sjefreporter på politikk, Carl Cameron, at Palins manglende kunnskap på enkeltområder gjorde forholdene anstrengt mellom McCain-leiren og Palin-leiren.

TV-kanalen som er kjent for å støtte republikanerne melder at Palin trodde Afrika var et land og ikke et kontinent. Samtidig skal hun ikke ha klart å ramse opp de tre landene som er en del av den nord-amerikanske frihandelsavtalen - USA, Canada og Mexico.

- BEKYMRET: - Jeg vil gjerne fremdeles snakke om at Obama er venn med en uforbederlig terrorist, sa Sarah Palin hos Larry King onsdag kveld. Foto: AFP

Med denne bakgrunnen reagerte rådgiverne sterkt på at hun ikke vil ta imot råd fra dem før det pinlige intervjuet med CBS-reporter Katie Couric.

Beklaget etter nederlaget

Etter valgnederlaget beklaget Alaska-guvernøren dersom kandidaturet hennes kostet McCain viktige stemmer.

- Hvis jeg kostet ham så mye som en stemme er jeg lei meg for det. Slik jeg ser det er John McCain den amerikanske helten. Jeg trodde hans tid hadde kommet. Jeg mener at han ville vært den beste presidenten, fortalte Palin.

Newsweek bruker også mye tid på Sarah Palins kleskjøp. Tidligere er det kjent at visepresidentkandidaten fikk klær verdt en million norske kroner, men ifølge magasinets kilder er summen enda høyere.

Ifølge Newsweeks anonyme kilder skal det være en rik støttespiller som finansierte klesinnkjøpene, men han skal angivelig ha reagert med sjokk da han ble presentert for regningen.

- Klær er borte

En forbannet rådgiver beskriver handleturene som «Wasilla (by i Alaska) hillbilies plyndrer Neiman Marcus (amerikansk luksuskjede) fra kyst til kyst», og varslet at sannheten vil komme for dagen når republikanerne leverer sine regnskaper.

Det hevdes også at Palin beordret valgkampmedarbeidere «på gulvet« til å gå ut å kjøpe klær til henne på sine private kredittkortkort. 270.000 kroner skal ha blitt brukt på klær til hennes ektemann Todd.

Flere av klærne er allerede borte, ifølge Newsweek.

Avsløringen er en del av en større artikkelserie i magasinet som er kalt «How He Did It, 2008» - et prosjekt som beskriver det som skjedde i kulissene under valgkampen.

Utgaven gikk i trykken dagen etter at valglokalene stengte.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder