Trenes opp til kamp mot Israel

TRENER: Medlemmer fra den islamistiske gruppen Front Umat Islam forbreder krigere til å reise til Gazastripen for å kjempe i hellig krig. Foto: AFP

- Rekrutteringsboom av «hellige krigere»

(VG Nett) Militante islamister i Indonesia hevder de har rekruttert flere tusen kampvillige menn og kvinner som vil til Gazastripen for å krige.

 • Bjørnar Tommelstad

Artikkelen er over 11 år gammel

Flere av de islamistiske organisasjonene i det asiatiske landet sier at spesielt mange kampvillige har kontaktet dem etter 27. desember - dagen da Israel startet krigshandlingene på Gazastripen, melder AFP.

Gruppen som går under navnet Islamic Defenders Front har hele 4000 menn og kvinner som ønsker om å reise til Gazastripen som «hellige krigere».

De blivende krigerne vil gjennomgå ti dager med trening dypt inne i jungelen vest på Java. Treningen vil legge vekt på det å lære seg å overleve på minimale ressurser.

- Mennene vil ikke lære å bruke våpen. Det må de lære seg når de kommer ut i felten på Gazastripen, sier Sholeh Mahmud Nasution, et sentralt medlem i Islamic Defenders Front.

KRIGSSONE: De militante islamistene fra Indonesia vil til Gazastripen for å krige. Foto: AFP

Han innrømmer imidlertid at gruppen ikke har råd til å sende mer enn maks fem krigere til Gazastripen. Islamic Defenders Front hevder å ha sendt et titalls «hellige krigere» til Irak for å kjempe mot USA.

VGTV:Her knuser pøblene Karl Johan

Nødhjelp og krig

En islamistisk ungdomsgruppe - med over seks millioner medlemmer i Indonesia - skal ha rekruttert 3500 menn. Disse skal være klare til å reise til Gazastripen med nødhjelp, og - om nødvendig - krige mot Israel.

Les også:Frykt for en ny generasjon ekstremister

- Trolig vil halvparten reise. Vi kan ikke bare sitte og gjøre ingenting mens palestinerne lider, sier Ali Mocthar Ngabalin som leder den islamistiske ungdomsgruppen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

FLERE TUSEN: Ifølge de islamistiske gruppene har de flere tusen menn og kvinner klare for å reise til Gazastripen for å krige. Indonesiske sikkerhetseksperter betviler kapasiteten til islamistene. Foto: AFP


Gruppen Jamaah Anshorut Tauhid, eller JAT, var tidligere denne uken ute i gatene i Indonesias hovedstad Jakarta for å demonstrere mot Israels krigshandlinger. Utenfor den egyptiske ambassaden kom de med krav om at Egypt skal åpne grensen sin til de palestinske områdene.

- Vårt håp er at Egypt åpner sine dører, ikke bare for medisinske team, men også for «hellige krigere» og andre frivillige, sier Haris Amir i JAT.

Les også:Hamas: - Vi gir oss ikke!

- Ikke redd for å dø

Ved rekrutteringskontoret til en av de islamistiske gruppene i Jakarta forteller en 28 år gammel kvinne at hun er klar for å kjempe mot israelske soldater med bambusstokker og piler.

SENDES INN FRA EGYPT: De islamistiske gruppene krever at Egypt åpner grensene sine slik at de hellige krigerne kan komme seg inn på Gazastripen. Foto: AFP

- Israelske menn er djevler og kvinnene er slanger. Jeg kan skade dem med skarpe bambusstokker og piler og bruke brennbar væske til å brenne dem, sier hun.

Diskusjon:Til alle som fordømmer Israel

- Jeg er ikke redd for å dø, og fremtiden min er i himmelen - som er evig, sier kvinnen.

Indonesiske sikkerhetseksperter betviler de islamistiske gruppenes kapasitet, og sier Hamas ikke kan vente seg en hær av hellige krigere til Gazastripen.

Indonesiske myndigheter opplyser at de kommer til å sende medisinsk hjelp og annen nødhjelp til den lidende palestinske befolkningen på Gazastripen.

Les også

 1. Norsk lege i Gaza: - Håper vi har bidratt til FN-resolusjonen

  EL ARISH/OSLO (VG Nett) De to norske legene i Gaza er veldig glade for FNs resolusjon om våpenhvile.
 2. Kampene fortsetter etter FN-resolusjon

  (VG Nett) Til tross for FN-resolusjonen om våpenhvile, fortsetter bombingen av Gazastripen fredag.
 3. - Pøblene må stoppes nå

  (VG Nett) Politiet mener ungdommene som raserte, satte fyr på og knuste deler av Oslo sentrum i går kveld er kriminelle…
 4. - Ille at pøbelen vinner frem

  Etter krigsliknende herjinger i Oslo sentrum, fikk Siv Jensen klare råd fra politiet om å trekke seg fra fredstoget i…
 5. Hamas: - Vi gir oss ikke!

  (VG Nett) Til tross for over 700 drepte palestinere, er Hamas soleklare på at de ikke har planer om å overgi seg for…
 6. FN-resolusjon vedtatt uten full støtte fra USA

  En resolusjon om våpenhvile på Gazastripen er vedtatt i FNs sikkerhetsråd.
 7. Israelske soldater drept på Gazastripen

  Tre israelske soldater er drept og flere såret i kamper på Gazastripen torsdag, melder den israelske hæren.

Mer om

 1. Midtøsten

Flere artikler

 1. Hamas: - FN tar ikke hensyn til vår visjon

 2. FN: - Ingen bedring for folk på Gazastripen

 3. Israelske styrker strammer grepet om Gaza by

 4. Hamas forberedt på bakkekrig

 5. Raketter avfyrt fra Gaza bare timer etter enighet om våpenhvile

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder