GIFTER SEG: Bryllupet skal finne sted 8. april i år. Foto: AP

Charles vil ikke ha bryllupsgaver

(VG Nett) Prins Charles og hans forlovede Camilla Parker-Bowles har bedt gjestene om ikke å gi dem bryllupsgaver.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Da Charles giftet seg med prinsesse Diana i 1981 fikk paret over 6000 gaver. Mange av dem ble brent eller gitt bort. En av gavene skal ha vært et par med rosa og blå tannbørster, ifølge den britiske avisen.

Charles og Camilla ønsker at folk skal la to ting til bli hjemme. I invitasjonen til de rundt 800 gjestene står det: «Det minnes om at bruken av fotoapparat og mobiltelefon i den kongelige residensen er forbudt.»

Ingen bilder
Det betyr at ingen får ta bilder av brudeparet. Det spekuleres i om Charles vil selge bilder og rettigheter til bryllupet til media og la pengene gå til et av hans mange veldedighetsfond.

Charles gikk ned på kne og fridde, og nyheten ble offentliggjort den 10. februar i år. Senere kom det frem at dronning Elizabeth ikke skal delta i seremonien den 8. april.

Paret hadde håpet å kunne gifte seg i Windsor Castle, men de måtte flytte seremonien til Windsor Guildhall. For hvis slottet hadde blitt brukt til bryllup, ville det bety at det måtte kunne ta imot vanlige brudepar i tre år fremover.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder