Politiet mistenker at moskébrann i Sverige var påsatt

En av Sveriges største moskeer er fullstendig overtent. Nå mistenker politiet at brannen var påsatt.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det var klokken 23.16 søndag kveld at nødetatene fikk melding om at det brant kraftig i Imam Ali Islamic Center i Jakobsberg utenfor Stockholm.

Da brannvesenet kom til stedet sto flammene ut av taket. Først ved 01-tiden kunne de starte slukningsarbeidet også innendørs.

Politiet bekrefter natt til mandag at de etterforsker saken som en mulig mordbrann, og begrunner det med «omstendigheter på stedet».

– Den er tilsynelatende startet fra utsiden, sier politiets pressetalsmann Lars Byström til det svenske nyhetsbyrået TT.

Imam Ali er den største sjiamoskeen i Sverige, med flere tusen medlemmer og blant annet et bibliotek med over 3000 bøker. Den store bygningen er 60 meter bred og 100 meter lang, med innendørsareal på 3500 kvadratmeter.

Det var vektere som oppdaget brannen kort tid etter at en fest i lokalene hadde blitt avsluttet. De varslet de få personene som fortsatt var i bygget.

– Det er vanskelig å oppdage hvis det brenner. Da de fikk melding om at det var sett røyk, løp de ut og så at det brant, sier moskeens talsmann Akil Zahiri til SVT.

Politiet har ingen mistenkte, og ingen er heller skadet i brannen. Det svenske sikkerhetspolitiet Säpo er rutinemessig kontaktet. Området er avsperret og tekniske undersøkelser vil bli gjort mandag.

– Jeg kjenner meg kjempeurolig, stresset og trist, sier Zahiri til TT.

Kilde: VG/NTB

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder