Trump tildelt æresmedalje for fredsinnsats

Donald Trump fikk Saudi-Arabias høyeste utmerkelse under sitt første utenlandsbesøk som amerikansk president.

  • VG
Publisert:
Artikkelen er over fem år gammel

Begrunnelsen for utmerkelsen er at Trump sprer fred og stabilitet i verden, og styrker bilaterale forhold. Medaljen er en anerkjennelse av det «historiske og nære bånd mellom Saudi-Arabia og USA», heter det i en uttalelse fra kongehuset i landet.

Den amerikanske presidenten mottok Abdulaziz al-Saud-medaljen i en seremoni i Riyadh lørdag. Russlands president Vladimir Putin, Storbritannias statsminister Theresa May og Trumps forgjenger Barack Obama har tidligere fått samme utmerkelse.

Trump er den første amerikanske presidenten som velger et muslimsk land for sitt første utenlandsbesøk.

Han er populær på den arabiske halvøy der mange håper han skal være hardere mot Iran enn hva Obama var. På hotellet, der Trump bor, er det hengt opp et fem etasjer høyt bilde av den amerikanske presidenten.

Under oppholdet har også Trump skrevet under på en våpenavtale med Saudi-Arabia til en verdi av 110 milliarder dollar.

Presidenten ventes å signere avtalene under oppholdet i Riyadh, bekrefter en tjenestemann i Det hvite hus lørdag. Våpen og forsvarsmateriell med en verdi på nesten 100 milliarder dollar skal tilfredsstille Saudi-Arabias forsvarsbehov, heter det.

FIKK MEDALJE: Her har den amerikanske presidenten, Donald Trump, fått overlevert medaljen av kong Salman.

Ved ankomst ble Trump og kona Melania tatt imot av Saudi-Arabias konge, Salman bin Abdulaziz al-Saud. CNNs reportere på stedet påpekte at Trumps mottagelse var mye mer storslagen enn den Obama fikk da han besøkte landet.

Blant annet ble ikke Obama møtt av kongen. Trump ble derimot kjørt fra flyplassen i kongens egen bil.

Les også: – Russerne skrøt av å kunne bruke Flynn

Ifølge CNN hadde Trump nesten ikke sovet på den 14 timer lange flyturen fra USA, blant annet fordi han jobbet på talen han skal holde om USAs forhold til islam. Denne er det knyttet stor spenning til.

Melania Trumps avgjørelse om å ikke iføre seg hodeplagg under besøket har fått stor oppmerksomhet i sosiale medier siden Trump kritiserte Michelle Obama for det samme i 2015.

– Russerne skrøt av å kunne bruke FlynnTidligere FBI-sjef skal vitne i Russland-høringWashington Post: Trump-rådgiver granskes i Russland-sakenTrump besøker Midtøsten: – Han er en helt!
Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no