ENDELIG RUSFRI: Valpen Bubba var tungt avhengig av både heroin og metamfetamin. Etter flere måneders rehabilitering er han helt frisk – og har fått en nytt, kjærlig hjem. Foto: Mark Rightmire/The Orange County Register

Slik ser en eksnarkoman hund ut

Da politiet fant Bubba var han tungt avhengig av heroin og metamfetamin. Etter måneder med rehabilitering, er han endelig rusfri.

  • Ingri Gudmundsen Bergo
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

«Bubba» fikk en lei start på livet. Da politiet i California ransaket et hotellrom på leting etter narkotika mars fant de både narkotika og brukte nåler. Liggende i et hjørne, tydelig vanskjøttet, så valpen ut til å være døden nær.

Urinprøver viste dessuten at Bubba var tungt ruset. Den vesle kroppen inneholdt både heroin og metamfetamin – hvorvidt Bubba hadde inhalert eller spist dopet, er uvisst.

– Dette slår meg som ganske forferdelig, sa politibetjent Robert Wright til CBS den gangen.

FIKK HJELP: Bubba ble godt tatt i mot på dyrestellsenteret i California. Foto: Mark Rightmire/The Orange County Register AP

– Det er første gang vi har hørt om at et dyr har vært påvirket [av rusmidler].

Eieren, Joshua West (40), ble arrestert, siktet for dyremishandling i tillegg til besittelse av narkotika.

Husdyrenes helter: Disse redder alt fra katter til bier

Måtte på rehab

Det så ikke særlig lyst ut for Bubba. Rusavhengig og eierløs – hva skulle egentlig skje med den vesle valpen?

Bubba,som er en krysning mellom en Jack Russel og en chihuahua, ble plassert på et dyrevernsenter for rusavvenning. Og nå, etter flere måneder detox, er valpen endelig rusfri.

Og ikke bare det; Bubba har fått et nytt hjem. De nye eierne – som hadde fulgt historien om den uheldige hunden helt fra begynnelsen – troppet opp på dyrevernsenteret så snart han ble erklært rusfri og klar for adopsjon.

HELL I UHELL: Bubbas liv fikk en lei start, men nå er han lykkelig og rusfri. Her med Katie Ingram, assisterende direktør ved senteret hvor Bubba gjennomførte rehabiliteringen. Foto: Mark Rightmire/The Orange County Register AP

Katie Igram, assisterende direktør ved senteret, beskriver de nye eierne som et «utrolig hyggelig par som er mye hjemme».

– De var et utrolig hyggelig par og de fortalte oss at Bubba får en søster. Bubba knyttet seg til dem med én gang, sier Igram til Telegraph

Breaking meows: Katten Browser kan bli hjemløs

Det var kjærlighet ved første blikk, og like etter var adopsjonen i boks. Nå er Bubba hjemme hos sine nye eiere.

– Det var ekstra meningsfullt at de reddet ham nå siden han har hatt en så fæl start på livet. Vi er glade for at de pleier å være mye hjemme. Det er det han fortjener.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder