KOPI: Skipet Titanic II vil etter planen seile fra Jiangsu i Kina til Dubai i 2018. Foto: Blue Star Line , Ap

Grønt lys for Titanic II - legger ut på jomfrutur i 2018

Kopien av det berømte Titanic-skipet blir en realitet.

Ida Christine Johannessen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det er den australske mangemilliardæren Clive Palmer og hans selskap Blue Star Line som står bak prosjektet om å bygge en kopi av Titanic.

Planene for skipet ble presentert allerede i 2012 med planlagt sjøsetting i 2016. I april i 2015 så det likevel ut til at prosjektet ble lagt på is på grunn av stadige utsettelser.

Nå melder Daily Mail at Titanic II likevel vil bli en realitet. I 2018 skal skipet etter planen seile fra Jiangsu i Kina til Dubai. Prosjektet vil koste 300 millioner pund, tilsvarende omtrent 3,7 milliarder.

Titanic II er så tro som overhodet mulig etter originalen som sank på sin jomfrureise fra Southampton til New York i 1912.

Saken fortsetter under bildet.

TIDSRIKTIG: Trappeoppgangen som også ble en del av en kjent scene fra filmen «Titanic». Foto: Blue Star Line , Ap

Interiøret skal gi en følelse av å befinne seg i 1912. Skipet vil som originalen være delt inn i første, andre og tredje klasse med lugarer, spisesaler og oppholdsrom deretter. En TV for eksempel vil derfor ikke være å finne på rommene. Skipet inneholder også tyrkisk bad og treningsrom med datidens utstyr. I motsetning til moderne cruiseskip som ofte har flere basseng på dekk, vil Titanic II bare tilby ett innendørsbasseng.

TRENINGSROM: Titanic II tilbyr datidens treningsutstyr. Foto: Blue Star Line , Ap

Nok livbåter til alle passasjerer

Titanic var i sin tid verdens største skip og hadde plass til 2224 passasjerer. Det ble omtalt som skipet som aldri kunne synke, men da det kolliderte med et isfjell sank skipet til havets bunn og mer enn 1500 personer mistet livet.

Den nye versjonen har derfor nåtidens moderne navigasjons- og sikkerherhetsutstyr, samt nok livbåter til alle reisende. Skipet vil drives av elektrisitet og diesel, og ikke av damp.

På grunn av moderniseringen vil Titanic II være tretten fot bredere enn sin forgjenger, men høyden og vekten vil være omtrent den sammen. Skipet vil med sine 840 lugarer ha plass til 2435 passasjerer og 900 ansatte.

Etter James Camerons Oscar-vinnende film «Titanic» fra 1997 vil nok mange kjenne igjen bildene Blue Star Line presenterer på sin hjemmeside. Her sammenlignes Titanic II med Titanic.

ENKELT: Det finnes kun ett innendørsbasseng på skipet. Foto: Blue Star Line , Ap

LUKSURIØST: Passasjerene vil kunne slappe av i det tyrkiske badet. Foto: Blue Star Line , Ap

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder