ISKRIGER: De russiske presidenten Vladimir Putin deltok i en ishockey-kamp i Sochi 10.mai. Foto: Mikhail Klimentyev Afp

Putin: – Tvunget til å vurdere å få en slutt på truslene

Russland vurderer tiltak for å «få en slutt på trusselen» fra NATOs nye rakettforsvar i Europa, sier Russlands president Vladimir Putin.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Hvilke konkrete tiltak det er snakk om, er ikke kjent, men Putin sa samtidig at Russland ikke vil delta i et nytt våpenkappløp.

– Nå som disse anti-rakett-systemene har blitt installert, er vi tvunget til å vurdere å få en slutt på truslene som oppstår i forhold til Russlands sikkerhet, sa presidenten.

Til stor ergrelse fra Russland åpnet NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg torsdag et nytt rakettforsvarsanlegg i Romania.

Anlegget er plassert i den lille landsbyen Deveselu sør i landet, nær grensen mot Bulgaria. Det har blitt gjort gjentatte forsøk på å berolige russiske bekymringer om at rakettforsvarsanlegget, som inngår som del av NATOs rakettskjold, ikke skal brukes mot Russland.

President Barack Obama advarte mot Russlands militære opptrapping i Europa da han talte etter et møte med Erna Solberg og andre nordiske ledere.

– Vi står sammen i vår bekymring for Russlands økende, aggressive militære nærvær og holdning i den baltisk-nordiske regionen, sa Obama.

Nordområdene og Russland sto høyt på dagsordenen for møtet fredag. USA og de nordiske landene står sammen i sin fordømmelse av Russlands annektering av Krim-halvøya.

I KAMP: Den russiske presidenten Vladimir Putin tok noen perioder på isen i Sotsji. Foto: Mikhail Klimentyev Afp

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder