Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson har all grunn til å smile med tanke på oppslutningen i dagens meningsmåling. Bildet er tatt ved en annen anledning tidligere i år. Foto:Anders Wiklund/tt/NTB Scanpix,

Rekordoppslutning for Sverigedemokraterna

Får 19,4 prosent i ny meningsmåling

Sverigedemokraterna er det største partiet blant menn og arbeidere og får totalt 19,4 prosent oppslutning.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det viser en ny meningsmåling gjort for TV4 av Novus i Sverige, skriver Aftonbladet.

Opinionmålingene har avløst hverandre de siste ukene og trenden er tydelig - Sverigedemokraterna (SD) går kraftig frem, skriver avisen.

I dagens måling får SD altså 19,4 prosent og er det tredje største partiet etter Socialdemokraterna og Moderaterna som får respektive 25,1 og 23,3 prosent.

Dette er SDs høyeste oppslutning noensinne i Novus sin måling som ble gjort i perioden 3. til 25. august og omfattet 3005 personer.

I en omstridt meningsmåling som ble offentliggjort i forrige uke, var anti-innvandringspartiet for første gang Sveriges største parti. Men målingen, som ble gjort av Yougov på oppdrag av Metro, skilte seg fra ordinære meningsmålinger: Den ble gjort via et selvrekruttert nettpanel på 1.527 personer, en metode mange kritiserer.

Sverigedemokraterna har opplevd en eventyrlig vekst i oppslutningen de siste årene. I fjor gjorde de et brakvalg da de fikk 12,9 prosent av stemmene og ble Sveriges tredje største parti i Riksdagen.

Les også: I en meningsmåling som ble offentliggjort i februar, svarte nesten 14 prosent at de ville ha stemt på Sverigedemokraterna.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder