BRUSSEL: En belgisk soldat patruljerer Grand Place i Brussel onsdag 30. desember etter at to personer ble arrestert for å ha planlagt et angrep på nyttårsaften. Foto: Francois Lenoir , Reuters

Seks pågrepet for nyttårsterrorplaner i Brussel

Seks personer er mistenkt for å ha planlagt angrep i Brussel nyttårsaften. Tidligere i uken ble to personer pågrepet på samme grunnlag.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

De seks ble pågrepet torsdag i forbindelse med husransakelser i Brussel, og senere på dagen blir det fattet beslutning om de skal varetektsfengsles.

Onsdag besluttet myndighetene i hovedstaden å avlyse det tradisjonelle fyrverkeriet, av frykt for angrep.

Brussel i november: Spøkelsesby i høyeste militærberedskap

Avgjørelsen kom etter at til sammen seks personer ble tatt inn til avhør i Brussel søndag og mandag. Fire av dem ble løslatt, men de øvrige to ble tirsdag varetektsfengslet.

De to er navngitt som 30 år gamle Said S. og 27 år gamle Mohammed K., og kan holdes varetektsfengslet i opptil én måned.

Les også: Terroristjakten i Brussel

– De ble pågrepet for å ha truet med å utføre et terrorangrep, opplyser påtalemyndigheten.

Ifølge den belgiske kringkasteren RTBF skal polititjenestemenn ha vært målet for det planlagte angrepet, og avisen Het Nieuwsblad meldte tirsdag at sikkerheten er trappet opp ved politistasjonene i Brussel.

Pågripelsene er ikke knyttet til angrepene i Paris 13. november, der 130 mennesker ble drept, opplyste belgisk politi tirsdag.

VG-spesial: Dette var terrorangrepene i Paris

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder