Fant bombemateriale og våpen hos Dallas-skytteren

Hjemme hos Micah X. Johnson (25) i Mesquite i Texas fant politiet bombemateriale, skuddsikre vester, rifler, ammunisjon og en personlig dagbok.

Caroline Isabell Ørvik
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Etterforskere skal vurdere innholdet i dagboken, som ifølge Dallas-politiet blant annet inneholder kamptaktikker.

Det var fredag at den 25 år gamle militærveteranen ble identifisert som gjerningsmann av politiet i Dallas, etter at han åpnet ild under en demonstrasjon mot politivold og drepte fem politimenn.

Dallas-skytingen: Dette har skjedd

12 personer skutt

Til sammen tolv politifolk ble skutt, i tillegg til to sivile. Demonstrasjonen kom i kjølvannet av at to svarte menn ble skutt og drept av politiet i løpet av to dager.

Ifølge politiet har Micah Johnson ikke hatt et kriminelt rulleblad, men det skal ha kommet opplysninger i løpet av etterforskningen om at han var ein einstøing.

USA: Flere angrep på politi etter Dallas-skytingen

Nabo og militærveteran Demitrius Price (49) fortalte fredag til VG at Micah X. Johnson drev med stridstrening i hagen i tiden før angrepet.

– Jeg har fulgt med på han en stund. Og jeg har sett ting i bakgården hans som gjorde meg urolig. Jeg visste noe var galt med den fyren. Vi snakket sammen en gang, da ble jeg sikker på det, sier Demitrius til VG.

Tjenestegjorde i Afghanistan

Pentagon bekrefter at han tilhørte de amerikanske reservestyrkene, noe som indikerer at han har hatt tilgang på skytevåpen.

Oversikt: Ett av tidenes verste angrep på amerikansk politi

Ifølge Pentagon tjenestegjorde han i Afghanistan i 2013-2014, men han skal ha vært i militæret i til sammen seks år, melder CNN. Noen naboer sier at han endret seg etter tiden i Afghanistan, ifølge tv-kanalen.

Gjerningsmannen skal ha blitt sendt hjem fra Afghanistan etter å ha blitt anklaget for å ha seksuelt trakassert en kvinne, ifølge nyhetsbyrået AP.

Etter angrepet forskanset han seg i et garasjeanlegg i flere timer, før han til slutt ble drept av politiets bomberobot fredag ettermiddag.

Gjerningsmannens nabo: - Jeg så han trene til angrepene

Dette skal være første gangen politiet har benyttet en slik metode for å håndtere en bevæpnet mistenkt, ifølge NTB. Det har skapt debatt om det etiske aspektet ved bruk av slik teknologi.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder