DØDE: På dette sykehuset i Nykøbing skal en kvinne ifølge tiltalen ha tatt livet av tre personer mens hun var på jobb. Sykepleieren nekter straffskyld. Foto: Simon Læssøe Scanpix Denmark

Drapstiltalt sykepleier mener hun er utsatt for sladder

Forklarte seg i retten mandag

En 31 år gammel sykepleier står tiltalt for tre drap og et drapsforsøk ved Nykøbing Falster Sykehus. Kvinnen nekter straffskyld.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det skriver blant annet Ekstrabladet.

De tre dødsfallene skal i følge BT ha skjedd i årene 2012-2015 i tillegg til at hun skal ha forsøkt å drepe en fjerde person som ble gjenopplivet etter at å ha fått innsprøytet en dødelig dose av preparatene morfin, diazepam og cordarone.

Kvinnen ble pågrepet i fjor vår og saken er nå kommet opp i retten. Selv mener kvinnen at hun er utsatt for ondsinnet sladder. Mandag inntok hun vitneboksen for å gi sin versjon av hva som skal ha skjedd.

Var ikke populær

Hun forklarte ifølge BT at en «privat episode» lå til grunn for sladderen og den giftige stemningen som deretter oppsto på akuttavdelingen hvor hun jobbet.

– Jeg gjorde noe som jeg angret og ikke skulle ha gjort. På en 30-års fødselsdag tok jeg en venninnes kjæreste med hjem. Det fikk jeg svi for. Det gjorde meg selvfølgelig ikke populær, utdypet hun.

Episoden skal ha ført til stor splittelse på avdelingen, hvor det oppsto to grupperinger. En gruppe som holdt med 31-åringen og hennes venninner og en gruppe som ifølge den tiltalte sykepleieren stemplet henne og hennes venninner faglig fordi de likte å feste på fritiden.

– Jeg har selvfølgelig tenkt om de gamle uvennskap og ting kunne spille en rolle i de ting som nå er oppstått etterpå, sa tiltalte som også gråt i retten, ifølge BT.

Arbeidspress

Ekstrabladet skriver at tiltalte forklarte at det var alt for få sykepleiere til alt for mange pasienter på medisinsk avdeling M130 på Nykøbing sykehus da kvinnen jobbet der.

– Hvordan opplevde du arbeidspresset på 130? spurte hennes forsvarer Jørgen Lange.

– Det var en svært tung avdeling og vi kunne ikke riktig få bemanningen til å gå opp. De første årene var veldig harde, forklarte sykepleieren.

Hun fortalte at alle de 20 sykepleierne på avdelingen var under hardt arbeidspress.

– Pasientantallet svingte en del, og vi hadde flere pasienter enn vi kunne håndtere.

Hun forklarte at hun blant annet skiftet til akuttavdelingen på Nykøbing Falster sykehus på grunn av arbeidspresset på M130 men også fordi hun ville ha en mer uforutsigelig hverdag siden hun hadde som mål å senere utdanne seg til anestesisykepleier.

Forhøyet dødelighet

Ekstrabladet skriver at aktor i sitt innlegg på første rettsdag refererte til at en professor i statistikk hadde utarbeidet tall som viste at det var en forhøyet dødelighet på medisinsk avdeling M130 på Nykøbing Falster sykehus når tiltalte var på vakt i årene 2011 og 2012.

Hun begynte å jobbe ved akuttavdelingen i oktober 2013.

Rettssaken fortsetter denne uken.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder