I TRYGGE HENDER: Familievennen Conner Lamb holder et godt tak rundt Luna etter at hunden ankom fastlandet onsdag. Foto: Hayne Palmour IV/The San Diego Union-Tribune via AP

Luna (1) falt på sjøen for fem uker siden – ble funnet på øy

Etter å ha lett etter hunden sin i to dager, var fiskeren sikker på at Luna hadde mistet livet på sjøen.

Artikkelen er over fire år gammel

Det var en morgen i februar at den ett år gamle schæfer-hunden falt over bord da den var med Nick Hayworth på fisketur utenfor øya San Clemente i den amerikanske delstaten California.

Les også: Katten Hemi funnet etter fem år på rømmen

Trodde hunden var død

Kort tid etter meldte eieren Luna savnet. Han kontaktet blant annet marinebasen i Coronado, som har en base på stillhavsøya.

FRISK: Ifølge marinen var Luna tynnere, men ellers tilsynelatende frisk da hun ble funnet etter fem uker. Foto: Naval Base Coronado

– Han fortalte oss at Luna var en veldig god svømmer, og at han var nesten sikker på at hun ville svømme til land. Vi søkte etter henne, men uten hell.

– Han lette selv etter henne i to dager, men etter en uke antok vi at hun hadde dødd på sjøen, sier pressetalsmann Sandy DeMunnik ved marinebasen til ABCNews.

Men der tok de kraftig feil.

Da marinepersonell var på vei til basen forrige tirsdag, ble de nemlig møtt av et syn de neppe vil glemme: Ved siden av veien satt den ett år gamle hunden og logret med halen.

Les også: Hunden Milla (8) tøyde strikken for langt - endte på operasjonsbordet

Blir gjenforent med eieren

Det første de gjorde var å ringe til eieren for å fortelle om den gode nyheten.

– Han var ekstatisk, og hoppet opp og ned, sier DeMunnik.

På sin Facebook-side skriver marinebasen at Luna var litt tynnere enn normalt, men ellers i fin form. De tror hunden de siste fem ukene har overlevd på gagere og død fisk som har skylt i land.

Luna ble onsdag fløyet de drøye 130 kilometerne til fastlandet, hvor hun ble gjenforent med familievennen Conner Lamb, som skal ta hunden til eieren.

OPPMERKSOMHET: Både journalister og skuelystne hadde møtt opp for å ta imot Luna. Foto: Naval Base Coronado

Les også: «Svanhild» reddet av Hermann (9)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder