FUNNET: Den franske ubåten forsvant i 1968, og skal nå ha blitt funnet i middelhavet. Bildet, som ikke har noen datostempling, forestiller ubåten. Foto: STF / AFP

Savnet ubåt funnet

Den franske ubåten La Minerve, som har vært savnet siden 1968, skal ha blitt funnet etter over 50 år. Det skriver nyhetsbyrået AFP.

Frankrikes forsvarsminister Florence Parly skriver på Twitter at den franske ubåten Minerva har blitt funnet i Middelhavet etter en vellykket leteaksjon.

– Det er en suksess, en lettelse og en teknologisk prestasjon. Mine tanker går til familiene som har ventet på dette øyeblikket så lenge, skriver hun i meldingen.

Reuters skriver at regjeringen i 2018 bestemte seg for å gjenoppta søket etter ubåten, etter ønske fra familiene til de savnede. Ubåten ble funnet takket være ny sonar- og droneteknologi.

Ifølge nyhetsbyrået AFP var 52 mennesker ombord i ubåten da den forsvant i 1968. Den tilhørte den franske marinen og forsvant utenfor havnebyen Toulon, som huser Frankrikes viktigste marinebase, skriver NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder