EVAKUERES: Over 3000 mennesker oppholdt seg ifølge politiet på kjøpesenteret Cielo Vista da skytingen startet. Foto: Jorge Salgado, Reuters

Bernie Sanders: - Folk ser til USA og lurer på hva som skjer

Etter masseskytingen som tok livet av 20 personer, går Bernie Sanders hardt ut mot den amerikanske våpenlobbyen.

  • Ingrid Hovda Storaas
  • NTB

Bernie Sanders, en av Demokratenes presidentkandidater, uttrykker etter masseskytingen i El Paso lørdag frustrasjon over at masseskytinger har blitt «normalt» over hele landet.

Skytingen i El Paso lørdag, der 20 personer mistet livet og 26 ble skadet, er den åttende dødeligste masseskytingen i USAs historie, ifølge CNNs oversikt. Fire av de ti dødeligste har funnet sted i Texas.

les også

20 drept og 26 skadet i skyting ved kjøpesenter i El Paso

Ifølge flere amerikanske medier, deriblant CNN og AP, er den antatte gjerningsmannen 21 år gamle Patrick Crasius fra Allen i Texas – en ti timers kjøretur unna El Paso. Politiet har ikke bekreftet dette navnet, men sier de har pågrepet en 21 år gammel mann fra samme sted.

Sanders mener den amerikanske våpenlobbyen National Rifle Association (NRA) og deres allierte i kongressen må ta sin del av skylden for masseskytingen.

– Det er ikke kun i dag, det har skjedd flere ganger i uka, sa senator Bernie Sanders til pressen.

– Over hele verden ser folk til USA og lurer på hva som skjer. Hva er situasjonen når det kommer til mental helse i Amerika, når man gang på gang på gang ser slike ubeskrivelige skrekkhendelser, tilføyde senatoren.

UT MOT NRA: Bernie Sanders snakket lørdag på en konferanse i Las Vegas. Foto: AP

Sanders kritiserer også det republikanske senatets lederskap for at de er «mer bekymret for å gjøre NRA til lags enn å lytte til majoriteten av det amerikanske folk», og sa at president Donald Trump «har et ansvar for å støtte en lovgiving om våpensikkerhet bygget på sunn fornuft».

les også

– Vi må dra dette landet mot venstre

USAs president Donald Trump skriver natt til søndag på Twitter at det ikke finnes unnskyldninger for å drepe uskyldige mennesker, og at han står sammen med resten av USAs befolkning i å fordømme «dagens hatefulle handling».

Today’s shooting in El Paso, Texas was not only tragic, it was an act of cowardice. I know that I stand with everyo… https://t.co/PKw1etYWj5

Flere andre demokratiske presidentkandidater kritiserer også USAs ledelse etter skytingen.

– Dette angrepet er en tragisk påminnelse om at myndighetene har sviktet når det kommer til sin mest grunnleggende jobb: Å beskytte amerikanske liv. Vi trenger en våpenreform nå, sier ordføreren for San Antonio Julián Castro i en uttalelse, skriver NBC.

Tidligere visepresident Joe Biden går også hardt ut mot våpenlobbyen, skriver AP:

– Dett er en sykdom. Dette er mer enn vi noen kan skal tolerere. Vi kan slå NRA, vi kan slå våpenprodusentene, sier han.

Les også

Mer om

  1. Bernie Sanders
  2. Amerikansk politikk
  3. USA

Flere artikler

  1. Trump møter motstand i El Paso: Ber overlevende om å nekte å møte presidenten

  2. Hintet om Bidens alder: – Har du glemt hva du sa?

  3. Trump møtte skyteofre: – De har vært gjennom så mye

  4. Demokratenes presidentkandidater kobler Trumps retorikk til angrepene

  5. Trump diskuterte våpenlover med NRA

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder