70.000 hilsener til William (104) før valentinsdagen

Krigsveteranen William White (104) feirer valentinsdagen omgitt av et berg med mer enn 70.000 kjærlighetsbrev og lykkønskninger fra hele verden.

– Det er bare helt fantastisk, sier veteranen fra andre verdenskrig til nyhetsbyrået Reuters.

Omgitt av bunker av hilsener poserer 104-åringen i marineuniform med medaljer på brystet, mens oldebarna åpner konvolutter og leser for ham.

Brev og kort strømmet inn, etter at en av de andre beboerne på pleiehjemmet i Stockton i delstaten California lanserte kampen «Operasjon Valentine».

HØYTLESNING: Oldebarn og frivillige har åpnet titusener av kjærlige hilsener til den gamle krigsveteranen. Foto: KATE MUNSCH / Reuters

Målet var i utgangspunktet 100 kort – omtrent ett for hver av Whites fødselsdager – men responsen overgår alles villeste forventninger.

En uke før valentinsdagen i morgen fredag 14. februar var 70.000 hilsener kommet fra mennesker i alle 50 amerikanske delstater og kloden rundt.

Whites familie ble nødt til å engasjere frivillige til å åpne brev og lese de varme ønskene til 104-åringen, som var i aktiv tjeneste i marinen i 35 år.

KRIGSVETERAN: William White (104) kjempet i Stillehavet under andre verdenskrig. Foto: KATE MUNSCH / REUTERS

Oldebarnet Abigail Sawyer (9) kom forleden med en bunke kort fra fjerdeklassen sin, mange dekorert med amerikanske flagg.

Under andre verdenskrig deltok William White i kampene i Stillehavet og ble såret på den japanske øya Iwo Jima.

Mange som skriver, gir uttrykk for takknemlighet ikke bare til White, men til alle veteraner som gikk bort før de fikk takket dem for krigsinnsatsen.

HJERTELIG: Hjemmelagde kort med hjerter på er kommet fra hele kloden. Foto: KATE MUNSCH / REUTERS

En kvinne som bare signerte som Jane, skrev at hennes avdøde bestefar deltok i andre verdenskrig som fallskjermjeger. Han ville fylt 100 år i år.

– Jeg savner ham så veldig. Ved å sende deg dette kortet, føles det som om jeg sendte bestefaren min en hilsen, skriver kvinnen til William White.

Esker med valentinskort står høyt stablet på pleiehjemmet der William White tilbringer sine siste år. Foto: KATE MUNSCH / REUTERS

Valentinsdagen, også kalt alle hjerters dag, er en feiring av kjærlighet og romantikk.

104-åringen sier han aldri egentlig har feiret valentinsdagen, selv ikke da hans ektefelle gjennom 42 år var i live.

– Det er noe jeg aldri har hørt om eller sett. Men plutselig er den her, som et tonn murstein. Jeg mister nesten munn og mæle, sier amerikaneren til Reuters.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder